Šport > Nogomet
19 ogledov

Barça blizu Albi, Real Madrid pa Witslu

Alba Španija Italija Gdansk Euro 2012 EPA
Dan po uradni predstavitvi novega trenerja Tita Vilanove naj bi se Barcelona za prestop dogovorila s španskim bočnim branilcem Jordijem Albo. Dogovor za prihod člana Valencie je po poročanju španskih medijev "neizbežen". Podobno zagotavljajo portugalski mediji, ki v Madrid k Realu selijo Belgijca Axla Witsla.

Tito Vilanova je na petkovi predstavitvi kot novi trener Barcelone dejal, da bo pred novo sezono klub skušal okrepiti na položajih bočnega in osrednjega branilca. Želja na boku bi se mu lahko uresničila že dan kasneje, saj katalonski mediji poročajo, da je dogovor z Valencio o prestopu španskega reprezentanta Jordija Albe le še vprašanje časa.

Alba, ki ga je Barcelona po končani mladinski šoli odpustila zaradi tega, ker je bil premajhen, se z reprezentanco trenutno mudi na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini, kjer je 90 minut odigral na obeh dosedanjih tekmah proti Italiji in Irski. Valencia za svojega branilca zahteva 15 milijonov evrov, medtem ko jih Barcelona ponuja 12.

23-letnemu levičarju se pogodba z netopirji izteče naslednjo sezono, čim prej pa naj bi si ga želel prodati tudi predsednik kluba Manuel Llorente. Sodeč po ekonomskih izračunih se namreč Valencii bolj "splača" prestop speljati še pred 30. junijem, torej pred uradnim odprtjem prestopnega roka, ki se bo začel 1. julija, na dan finala evropskega prvenstva v Kijevu.

A Bola: 30 milijonov za Witsla

Sodeč po poročanju portugalskih medijev so pogajanja med Real Madridom in Benfico za prestop belgijskega vezista Axla Witsla v "zelo napredni fazi", kluba pa bi se lahko vsak trenutek dogovorila za prestop, vreden okrog 30 milijonov evrov. Prestop naj bi zelo spominjal na tistega, ki ga je na isti relaciji pred začetkom lanske sezone opravil Fábio Coentrão.

"Trideset milijonov za Witsla!" v sobotni izdaji piše športni dnevnik A Bola, medtem ko pri Recordu dodajajo, da bi lahko do končnega dogovora prišlo v naslednjih dneh. Odkupna klavzula belgijskega reprezentanta sicer znaša 40 milijonov evrov, v obratno smer pa bi lahko odšel kateri izmed Realovih mladih nogometašev, kot sta Jesé Rodríguez in Álvaro Morata.

Witsel Andraž Kirm Slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Reuters Reuters
Witsel naj bi bil trenerju Joséju Mourinhu všeč zaradi svoje univerzalnosti, saj lahko poleg sredine igrišča igra tudi na položaju desnega bočnega branilca. To bi bil že tretji velik prestop med Benfico in Realom v zadnjih treh letih, saj je že pred Coentrãom (30 milijonov evrov) leta 2010 prišel Ángel Di María (25). Witsel je iz Standarda Liega k Benfici prišel za devet milijonov.

Daily Mail: Thiago na radarju Uniteda

Barcelona se bo morala na drugi strani potruditi, da v klubu obdrži talentiranega vezista Thiaga Alcântaro. Tabloid Daily Mail namreč v sobotni izdaji poroča, da ga je pod drobnogled vzel Sir Alex Ferguson, ki pred novo sezono pri Manchestru Unitedu išče kreativne veziste, sposobne stopiti v čevlje veterana Paula Scholesa.

United naj bi bil za maturanta Barcelonine mladinske šole pripravljen plačati 25 milijonov evrov, potem ko sta interes izrazila že oba milanska kluba, AC Milan in Inter. Španski reprezentant, ki je brez nastopa na Euru ostal zaradi poškodbe, je sicer druga Unitedova opcija, takoj za hrvaškim zvezdnikom Luko Modrićem (Tottenham).

Komentarjev 1
  • grega.prebil 01:10 17.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **