Šport > Nogomet
28 ogledov

Barça ligaški dodala pokalno krono

Jordi Alba Neymar Barcelona Sevilla Copa del Rey EPA
Barcelona je v finalu španskega kraljevega pokala po podaljšku premagala Sevillo (2:0). Zmagovalci so srečanje zaključili z deseterico, poraženci pa z deveterico.

Na stadionu Vicente Calderón je Barcelona prišla do svoje 28. pokalne lovorike. Krono v Copi del Rey so Katalonci dodali slavju v La Ligi, kjer so si primat zagotovili sredi meseca. 

Sevilla je v svojem osmem finalu kraljevega pokala tretjič izgubila in v letošnji sezoni ostaja pri eni lovoriki - slavju v Ligi Evropa.

Podaljšek usoden za Sevillo

V prvem polčasu je imela Barcelona rahlo terensko premoč. V uvodu srečanja so si Katalonci priigrali priložnost prek Luisa Suáreza, Urugvajec je zgrešil okvir. Sevilla je še najbolj zapretila po predložku Sergia Escudera, v 36. minuti pa se je znašla v številčni prednosti. Po skoku Vicenteja Iborre je sam proti vratom stekel Kévin Gameiro, podrl ga je Javier Mascherano in si prislužil predčasno prho. S sledečega prostega strela je Ever Banega dobro pretegnil Marc-Andréja ter Stegna. Kljub temu je Blaugrana pred polčasom še enkrat zapretila, ko je po kotu z glavo previsoko meril Gerard Piqué.

V drugem delu je Sevilla povsem prevladovala. Banega je z 20 metrov stresel vratnico, še nekajkrat pa so se Katalonci rešili z blokom v kazenskem prostoru. Naslednji, ki je ogrozil gol Barcelone je bil Grzegorz Krychowiak, tudi njegov volej je končal v bloku. 

Povsem ob koncu tekme pa dodaten zaplet: Leo Messi je s podajo v prostor našel Neymarja, tega je na robu kazenskega prostora podrl Banega in si prislužil izključitev. Sergio Rico je ubranil prosti strel Messija in srečanje se je zavleklo v podaljšek.

V dodatnih 30 minutah je pobudo spet prevzela Barcelona, toda tudi Sevilla je bila nevarna, ko je Gameiro pred vrati preveč okleval s strelom. V 97. minuti pa je Barça povedla. Messi je zaposlil vtekajočega Jordija Albo, ta je zadel daljši kot in matiral Rica, ki ni reagiral najbolje. Zato pa se je andaluzijski vratar nato dvakrat odkupil, ko sta ga preizkušala Piqué (z glavo) in Dani Alves (z razdalje).

V drugi polovici podaljška se je Sevilla trudila za izenačenje, toda zmogla je le strel kapetana Cokeja, ki je bil preslab. Povsem ob koncu je pri Andaluzijcih zaradi ugovorov pordečel še Daniel Carriço, na drugi strani pa je po akciji Rafinhe in Messija srečanje odločil Neymar.

Copa del Rey, finale:

Barcelona - Sevilla 2:0* (0:0, 0:0)
Alba 97., Neymar 122.
RK: Mascherano (Barca) 36.; Banega (Sevilla) 90., Carriço (Sevilla) 120.

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.