Šport > Nogomet
454 ogledov

Barça vrnila Juventusu, Oblak nepremagan

Barcelona Juventus epa
V elitnem evropskem nogometnem tekmovanju so v skupinah A, B, C in D so odigrali tekme prvega kola.

Derbi kola je bil v skupini D, pomerila sta se Barcelona in Juventus, boljši pa so bili Katalonci (3:0), ki so se tako oddolžili Italijanom za poraz v četrtfinalu lanske izvedbe Lige prvakov.

Zlatko Zahović Huda kazen Uefe Šport Zlatko Zahović se bo zelo dolgo hladil

Tekmo, ki so jo sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino, so z več nevarnimi priložnostmi odprli Torinčani (Mattia de Sciglio, Paulo Dybala in Miralem Pjanić so vsi prišli do strela), toda domači, ki so imeli več žogo v posesti, so povedli v izdihljajih prvega polčasa. Zadel je Lionel Messi, ki je v kazenskem prostoru prišel do strela po dvojni podaji z Luisom Suárezom. Ta je pred tem enkrat nevarno sprožil, ko se je izkazal Gianluigi Buffon, nevaren pa je bil tudi Ousmane Dembélé po napaki De Sciglia. V 52. minuti je Messi z 20 metrov zadel vratnico, štiri minute zatem pa je Barcelona podvojila prednost, ko je slabo izbito žogo Stefana Sturara v mrežo pospravil Ivan Rakitić. Messi je nato še enkrat, v 69. minuti, ukanil slabo obrambo Torinčanov s strelom z roba kazenskega prostora za 3:0.

Virtuoz Šport Messi, kot ga še niste videli

Na drugi tekmi te skupine je lizbonski Sporting zmagal v Pireju pri Olympiakosu (2:3). Že v prvem polčasu so zadeli Seydou Doumbia (2.), Gelson Martins (14.) in Bruno Fernandes (44.). Felipe Pardo je ob koncu tekme dosegel oba gola za domače.

Man Utd gladko, šok za Benfico

Manchester United Basel | Avtor: Epa Epa

V skupini A je Manchester United premagal Basel (3:0). V 36. minuti je Angleže v vodstvo popeljal Marouane Fellaini, ki je pred tem zamenjal poškodovanega Paula Pogbaja, v 53. minuti je zadel še Romelu Lukaku, za 3:0 pa je zadel Marcus Rashford v 84. minuti. 

Darko Milanič NK Maribor Pogumno v boj Šport Milanič Rusom: "Prav je, da jih je strah!"

Drugi obračun skupine med Benfico in moskovskim CSKA se je končal s slavjem gostov (1:2). Lizbončani so povedli z golom Harisa Seferovića v 51. minuti, Rusi so izenačili v 63. minuti po enajstmetrovki Vitinha. Timur Žamaletdinov je v 71. minuti poskrbel za zmago Rusov.

Berić ni bil v kadru

Bayern Anderlecht | Avtor: epa epa

V skupini B je münchenski Bayern pričakovano (3:0) odpravil Anderlecht, pri katerem Roberta Berića ni bilo v ekipi. V 12. minuti je Bavarcem vodstvo priboril Robert Lewandowski, ki je unovčil najstrožjo kazen. Rdeči karton je pred tem dobil gostujoči nogometaš Sven Kums. V 65. minuti je zadel Thiago Alcántara, v 90. pa še Joshua Kimmich.

V Glasgowu pa je pri Celticu gostoval zvezdniški Paris SG in upravičil vlogo favorita (0:5). Že v prvem polčasu so po en zadetek dosegli Neymar (19.), Kylian Mbappé (34.) in Edinson Cavani, ki je v 40. minuti zadel z bele točke. V drugem polčasu (83.) je Mikael Lustig dosegel avtogol, Cavani pa je v 85. minuti zabil še svoj drugi gol na tekmi.

Atlético ni unovčil lepih priložnosti

Jan Oblak AS Roma Atletico Madrid | Avtor: Epa Epa

V skupini C je Jan Oblak, ki je branil celo tekmo, z madridskim Atléticom gostoval v Rimu pri AS Romi in se z Italijani, kljub številnim lepim priložnostim, razšel z neodločenim izidom (0:0). Slovenski vratar ni imel veliko dela, v prvem polčasu je dobro posredoval po strelu Radje Nainggolana.
 
Na drugi tekmi je Chelsea brez večjih težav premagal azerbajdžanski Qarabağ (6:0). Pedro (6.) in Davide Zappacosta (30.) sta bila strelca v prvem polčasu, César Azpilicueta (56.), Tiémoué Bakayoko (72.) in Michy Batshuayi (77., 82.) pa v drugem.

V sredo so na sporedu še preostale tekme 1. kola, med temi bo tudi obračun obračun Maribora in moskovskega Spartaka v Ljudskem vrtu.

Liga prvakov (skupinski del), 1. kolo: 

SKUPINA A:
Manchester United - Basel 3:0 (1:0)
Fellaini 35., Lukaku 53., Rashford 84.

Benfica - CSKA Moskva 1:2 (0:0)
Seferović 50.; Vitinho 63./11m, Žamaledinov 71.


SKUPINA B:
Bayern München - Anderlecht 3:0 (1:0)
Lewandowski 12., Alcántara 65., Kimmich 90.
RK: Kums (Anderlecht) 11.

Celtic - Paris SG 0:5 (0:3)
Neymar 19., Mbappé 34., Cavani 40./11m, 85., Lustig 83./ag


SKUPINA C:
AS Roma - Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Chelsea - Qarabağ 6:0 (2:0)
Pedro 5., Zappacosta 30., Azpilicueta 55., Bakayoko 71., Batshuayi 76., 82.


SKUPINA D:
Barcelona - Juventus 3:0 (1:0)
Messi 45., 69., Rakitić 56.

Olympiacos Pirej - Sporting Lizbona 2:3 (0:3)
Pardo 89., 93.; Doumbia 2., Martins 13., Fernandes 43.


SKUPINA E (sreda ob 20.45):
Maribor - Spartak Moskva
Liverpool - Sevilla


SKUPINA F (sreda ob 20.45):
Šahtar Doneck - Napoli
Feyenoord - Manchester City


SKUPINA G (sreda ob 20.45):
RB Leipzig - AS Monaco 
Porto - Beşiktaş


SKUPINA H (sreda ob 20.45):
Tottenham - Borussia Dortmund
Real Madrid - APOEL Nikozija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.