Šport > Nogomet
282 ogledov

Bayer podaljšal sanjsko sezono, v finalu z Atalanto

Bayer Epa
Italijansko-nemški finale v evropski ligi.

Nogometaši Atalante in Bayerja iz Leverkusna so se uvrstili v finale evropske lige. Italijani so na povratni polfinalni tekmi doma premagali Marseille s 3:0, Bayer pa je igral 2:2 z Romo. Finale bo 22. maja v Dublinu.

Nogometaši iz Bergama so v Franciji proti Marseillu, evropskemu prvaku iz sezone 1992/93, prvo tekmo igrali 1:1. Pred domačimi navijači pa so bili precej konkretnejši, čeprav sta bili ekipi v posesti žoge dokaj enakovredni.

Ademola Lookman je v 30. minuti zadel za vodstvo z 1:0, potem ko je sprožil z roba kazenskega prostora in z nekaj sreče ugnal tekmečevega vratarja.

V 52. minuti je Lookman bil v vlogi podajalca, ko je Matteto Ruggeri podvojil prednost Italijanov in jih tako popeljal na prag uvrstitve v finale, to pa je potrdil El Bilal Toure v 95. minuti.

Ruggeri | Avtor: Epa Epa

Na drugem dvoboju je Bayer Leverkusen, nemški prvak in zmagovalec pokala Uefe v sezoni 1987/88, proti Romi, zmagovalcu pokala Uefe oziroma evropske lige v sezonah 1990/91 in 2002/23 ter prvaku konferenčne lige 2021/22 že v Rimu slavil z 2:0, na povratnem obračunu pa se je kljub prevladi v poskusih strelov znašel v zaostanku.

Leandro Paredes je v 43. minuti izkoristil najstrožjo kazen po prekršku Jonathana Taha in Italijane približal na poti do finala. Zaostanek s prve tekme je izničil isti igralec po novi enajstmetrovki v 66. minuti.

Toda sanjsko sezono nemške ekipe je podaljšal Gianluca Mancini z avtogolom v 82. minuti, končni izid 2:2 pa je postavil Josip Stanišić globoko v sodniškem dodatku.

* Izida, polfinale, povratni tekmi:
                                                           prvi tekmi
*Bayer Leverkusen - Roma       2:2 (0:1)                      2:0
*Atalanta - Marseille          3:0 (1:0)                      1:1

* Ekipi, označeni z zvezdico (*), sta se uvrstili v finale, ki bo 22. maja v Dublinu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.