Šport > Nogomet
598 ogledov

Veljal le en od Šeškovih golov, Man City z drugo postavo osvojil Marakano

Benjamin Šeško RB Leipzig Young Boys Profimedia Benjamin Šeško je prinesel zmago Leipzigu.
S tekmama v Leipzigu in Beogradu se je končalo predtekmovanje v skupini G elitnega evropskega nogometnega tekmovanja.

V skupini G je bilo že pred zadnjim kolom jasno, da bo prvo mesto osvojil Manchester City, poleg aktualnih evropskih prvakov si je mesto v osmini finala zagotovil še RB Leipzig. Tudi tretje mesto je bilo že oddano švicarski zasedbi Young Boys, medtem ko se je beograjska Crvena zvezda morala zadovoljiti z zadnjo pozicijo. Tako sta bila zadnja skupinska obračuna zgolj tekmovalna formalnost.

Na Red Bull Areni v Leipzigu je Benjamin Šeško začel v prvi postavi proti Young Boys in po podaji Emila Forsberga že v šesti minuti zatresel mrežo, toda gol je bil naknadno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V prvem polčasu so bili nevarni tudi gostje, toda do spremembe izida ni prišlo.

V 51. minuti je Benjamin Henrichs našel soimenjaka Šeška, ta pa je zabil svoj drugi letošnji gol v Ligi prvakov. Le dve minuti kasneje so gostje izenačili z zadetkom Ebrime Colleya.

Tudi veselje Bernčanov ni bilo dolgotrajno, saj je Kevin Kampl v 56. minuti zaposlil Forsberga, ta pa je Nemce spet popeljal v vodstvo. Izid se do konca ni več spremenil (2:1). Šeško je igro zapustil v 74. minuti, Kampl je odigral celotno srečanje.

Zmaga Man Cityja v Beogradu

Crvena zvezda Manchester City | Avtor: Epa Epa

Na beograjski Marakani je Crvena zvezda pričakala Manchester City, slednji je nastopil brez številnih članov udarne enajsterice. Kljub temu so gostje zmagali (2:3). 

V 19. minuti so Angleži povedli z golom Micaha Hamiltona. V izenačenem boju na zelenici so gostje bolje znali unovčiti svoje priložnosti. V 62. minuti so zabili drugi gol, pod katerega se je podpisal Oscar Bobb. Četrt ure kasneje so Srbi znižali, zabil je Hwang In-Beom. Usodo domačih je z uspešno izvedeno enajstmetrovko v 86. minuti zapečatil Kalvin Phillips. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Aleksandar Katai.

Liga prvakov (skupina G), 6. kolo:

RB Leipzig - Young Boys Bern 2:1 (0:0)
Crvena zvezda - Manchester City 2:3 (0:1)

LESTVICA:
1. Manchester City 18
2. RB Leipzig 12
3. Young Boys Bern 4
4. Crvena zvezda 1

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.