Šport > Nogomet
29 ogledov

Berić na tekmi St. Etienna

Robert Berić EPA
Le še nekaj formalnosti loči slovenskega reprezentanta Roberta Berića od prestopa v najtrofejnejši francoski klub po lovorikah državnega prvaka.

St. Etienne je v četrtem kolu Ligue 1 na Stade Geoffroy-Guichard gostil Bastio in zmagal z rezultatom 2:1, tekmo svojih bodočih soigralcev pa si je na tribunah ogledal tudi slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić. Ta naj bi že danes opravil zdravniški pregled, sledil pa naj bil podpis pogodbe. Ta naj bi po nekaterih zapisih trajala kar pet let.

Z Berićevim prestop v klub, ki bo prav tako kot Rapid nastopal v evropski ligi, bodo Dunajčani zaslužili od pet do 5,5 milijonov evrov. Da bi čim več denarja padlo v blagajno avstrijskega prvoligaša, so si sicer želeli tudi pri Krškem. Ta bo po pravilih prejel 1,5 odstotka od sedanjega nakupa, se pravi vsaj 75.000 evrov, kar je precejšnja vsota za posavski klub.

Po Krškemu, Interblocku, Mariboru in Sturmu bo za Berića Saint-Étienne tako nova etapa v karieri, v kateri se je pod taktirko Zorana Barišića na Dunaju prelevil v enega najboljših strelcev avstrijske Bundeslige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.