Šport > Nogomet
460 ogledov

Podaljšal za tri leta, nato zapustil klub

EPA
Nekdanji ganski reprezentant Kevin-Prince Boateng se je nepričakovano razšel s španskim nogometnim klubom s Kanarskih otokov Las Palmas.

Tridesetletni v Berlinu rojeni napadalec, se je odločil, da ne bo več sodeloval z Las Palmasom iz, kot je navedel, osebnih razlogov, so sporočili iz španskega prvoligaša.

Boateng, njegov dve leti mlajši brat Jerome igra za nemški Bayern iz Münchna, je lani poleti podpisal pogodbo z Las Palmasom in se je letos maja odločil, da bo podaljšal pogodbo za še tri sezone. Zdaj si je, kot kaže, premislil.

Boateng je izkoristil možnost v pogodbi ter se naknadno odločil za odhod. Za zdaj še ni znano, v katerem klubu bo nadaljeval svojo kariero. Med razlogi, ki jih je navedel za odhod, je bila tudi želja, da bi bil bližje družini. Njegova žena Melissa Satta s sinom Maddoxom Princeom živi v Italiji.

Boateng je za Las Palmas vpisal deset zadetkov v 28 nastopih v minuli sezoni La lige in je bil najboljši strelec španskega moštva.

Gansko-nemški nogometaš, potomec ganskega očeta in nemške matere, je že v svojem prvem nastopu v španski primera division za Las Palmas zatresel mrežo nasprotnika in postal eden od štirih nogometašev, ki so bili strelci v štirih najmočnejših evropskih nogometnih ligah, torej v španski, angleški, nemški in italijanski prvi ligi.

Boateng je ob Las Palmasu v Nemčiji gole dosegal še za Hertho in Schalke 04, v Angliji za Portsmouth in v Italiji za Milan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.