Šport > Nogomet
12 ogledov

Cambiasso: "Handanović vratar za velike"

Palacio Nagatomo Cordoba Stramaccioni Juventus Inter Milan Serie A Italija liga EPA
Inter je s sobotno zmago na "Derbyju d'Italia" po 49 tekmah uspel prekiniti neverjeten niz nepremagljivosti Juventusa, poleg dveh zadetkov Diega Milita pa je pomemben delež zgodovinski zmagi v Torinu prispeval tudi slovenski kapetan Samir Handanović.

"Handanović je zbral nekaj izjemnih obramb, ampak on je tako ali tako vratar za velike ekipe. Samir je s ključno obrambo ustavil (Claudia) Marchisia," je Samirja Handanovića po veliki zmagi pohvalil Esteban Cambiasso, nekdanji soigralec Ikerja Casillasa pri Real Madridu, v Torinu pa spet eden boljših posameznikov Interja.

Črno-modri so končali niz 49 tekem nepremagljivosti Juventusa, za kar sta bila zaslužna Diego Milito z dvema in Rodrigo Palacio z enim zadetkom. Inter je z zmago le še točko oddaljen od stare dame na vrhu lestvice Serie A, varovanci mladega trenerja Andree Stramaccionija pa so nedvomno potrdili, da so kandidati za naslov.

"Boli izgubiti, seveda boli, ampak prav je, da pohvalimo Inter, ki je igral zelo pametno, z veliko želje po zmagi," je po tekmi povedal Juventusov kapetan Gianluigi Buffon. "Dobil sem tri gole brez da bi imel veliko dela, ampak to se lahko zgodi proti tako dobrim igralcem, kot jih ima Inter."

Milito: "Igrali smo odlično"

Juve je povedel takoj po začetnem udarcu, ko je Kwadwo Asamoah v očitnem prepovedanem položaju sprejel žogo Mirka Vučinića in na drugi vratnici zaposlil Artura Vidala za vodstvo po vsega 19 sekundah.

"Zaspali smo pri prvem golu, čeprav je bil ofsajd, ampak odzvali smo se in igrali odlično. Zaslužili smo si zmago," je po tekmi za Sky Sport Italia povedal strelec dveh golov Milito. "Bila je res težka tekma. Vedeli smo, da bo tako, saj smo igrali proti aktualnim prvakom in izjemni ekipi, kot je Juventus."

Goste je v igri v prvem polčasu obdržal prav slovenski kapetan Handanović, ki je po izjemni podaji Andree Pirla ubranil volej Claudia Marchisia iz neposredne bližine, nato pa ob upravičeno razveljavljenem golu Palacia na drugi strani ustavil še strelca prvega gola Vidala.

"Izgubili bitko, ne vojne"

"Handanović je pri 1:0 dvakrat odločilno posredoval. Inter je odigral izvrstno vse do konca, sprejmemo poraz ... Predvsem je potrebno pohvaliti Inter," je poraz pokomentiral pomočnik trenerja Juventusa Angelo Alessio, medtem ko se je športni direktor Giuseppe Marotta tolažil takole:

"Izgubili smo eno bitko, ne vojne. Priti v Torino in igrati s tremi napadalci, kot je to storil Inter, je znak velike ekipe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.