Šport > Nogomet
19 ogledov

CAS ekspresno

Messi in Andresen - AFP - main Žurnal24 main
Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) je Argentincu Lionelu Messiju ter Brazilcema Rafinhi in Diegu prepovedalo igrati v Pekingu. Kaj pa v primeru Javornik?
 

Preberite še ...

Napoved olimpijskega nogometnega turnirja

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi ne sme igrati na olimpijskih igrah, so odločili v Lozani. Argentinski selektor Sergio Batista se kljub temu še ni odpovedal Messiju: "Messi bo na olimpijskem turnirju igral za argentinsko izbrano vrsto, kar mi je v današnjem pogovoru tudi sam potrdil." S to izjavo je le še podaljšal jaro kačo nasprotovanj med klubi, reprezentancami in Mednarodno nogometno zvezo (Fifa). Ta je prejšnji teden odločila, da morajo klubi svojim nogometašem, mlajšim od 23 let, dovoliti nastop v Pekingu. A klubi se s to odločitvijo niso strinjali, zato so Barcelona, Werder Bremen in Schalke na CAS vložili pritožbo in uspeli. Nemška kluba sza si nato premislila in Brazilcema dala blagoslov za nastop na OI.

Hitra odločitev
CAS se obvezuje, da bo o posameznem primeru razsodil v štirih mesecih od vložene pritožbe. Seveda dopušča tudi nujne primere in nogometni spor se je nedvomno uvrstil mednje. Od Fifine sporne odločitve do že rešene pritožbe je minilo komaj en teden.


Helena Javornik lahko samo čaka na razsodbo sodišča v Lozani. © Saša Despot

 
Javornikova še čaka
Običajni arbitražni postopek traja od šest do 12 mesecev, CAS navaja na svoji spletni strani. Upoštevajoč to dejstvo, Helena Javornik nima nikakršnih možnosti za udeležbo na olimpijskem maratonu. "Razsodišča ne poznam dobro, vem pa, da ločujejo nogomet in druge športe. Ne bom rekel, da delujejo dvotirno, vsekakor pa delujejo vzporedno. V nogometu je veliko denarja," je sposobnost hitrega odločanja razsodišča komentiral direktor Atletske zveze Slovenije Boris Mikuž in dodal: "Prepričan sem, da bo CAS tudi v primeru Javornikove deloval v skladu s pravili, toda kdaj in kako bo, je v njihovih rokah. Do takrat lahko vsi samo čakamo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.