Šport > Nogomet
16 ogledov

Cassano doživel možgansko kap?

robin van persie arsenal
1/10
Reuters
Arsenal bo na torkovi tekmi Lige prvakov gostil Marseille. Po zadnji tekmi proti Chelseaju so se pojavila namigovanja, da naj bi napadalec Robin van Persie enega izmed golov proslavil z nacističnim pozravom, kar je Nizozemec, čigar rodni Rotterdam so Nemci med vojno denimo popolnoma porušili, že zanikal prek Twitterja. AC Milan gostuje pri BATE Borisovu, medtem ko njihov napadalec Antonio Cassano še naprej leži v bolnišnici. Diagnoza: možganska kap.

“Slišal sem, da se pojavlja nekaj absurdnih obtožb na moj račun, glede proslavljanja enega izmed mojih zadetkov. Popolnoma komično je, da se moje česanje rame lahko prikaže kako drugače, kot prikaz veselja in proslavljanja. Namigovanja, da je to pomenilo karkoli drugega, so žaljiva in popolnoma absurdna, saj mi na misel ni prišlo popolnoma nič drugega," je prek Twitterja sporočil Robin van Persie. Po zmagi Arsenala nad Chelseajem in Van Persiejevem hat-tricku so se na YouTubeu namreč pojavili mnogi videi z naslovi, kot so Robin van Persie Hitler pozdrav, dogodek pa si lahko ogledate TUKAJ.

Tudi absurdne obtožbe na Nizozemčev račun pa ne morejo zamegliti njegove izjemne statistike, saj je s tremi goli na derbiju zabil 26, 27 in 28 gol na zadnjih 27 ligaških tekmah. Skupaj s soigralci se medtem pripravlja na torkovo tekmo z Marseilleom v Ligi prvakov, kjer bi si topničarji z zmago že zagotovili napredovanje iz skupine F. Trener Arsene Wenger je potrdil, da bosta nared tudi Carl Jenkinson in Thomas Vermaelen, branilca, ki sta na Stamford Bridgeu zaigrala zgolj kot pozna rezervista.

"Oba bosta na voljo in sta v ekipi za jutrišnjo tekmo," je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal Wenger. "Sta dovolj pripravljena za igro? Ja, seveda," je še dodal. O Van Persieju je Francoz še pristavil: "Ko začenja zabijati gole te ljudje začnejo spraševati, če nisi preveč odvisen od njega. Ni naključje, ko igralec zabija gole, da takrat tudi cela ekipa igra dobro. V svojem življenju še nisem videl igralca, ki bi zabijal gole, medtem ko njegova ekipa ne ustvarja priložnosti. Je perfekten kapetan, ne ker zabija gole, ampak ker se na igrišču in ob njem obnaša kot kapetan, ki si želi, da gre njegovi ekipi dobro." V moštvo Arsenala se vrača tudi Izraelec Josi Benajun, medtem ko je Marouane Chamakh odsoten zaradi poškodbe kolena.

Milano: Cassano v bolnišnici, vzrok za slabost možganska kap?

Antonio Cassano je v milanski bolnišnici v ponedeljek prestal nove preglede, potem ko ga je po prihodu iz Rima po tekmi z Romo na letališču obšla nenadna slabost. Po poročanju italijanskih medijev je noč minila mirno, kljub pozitivnim besedam iz tabora Rossonerov pa je njegova mama Giovanna bolnišnico zapuščala v solzah. AC Milan v torek gostuje pri BATE Borisovu, a v tem trenutku so misli vseh milanistov seveda s Cassanom in družino, diagnoza pa še naprej ostaja nejasna. Italijanska tiskovna agencija Ansa je zvečer poročala, da naj bi bil vzrok za nenadno slabost celo možganska kap. V klubu informacije niso želeli komentirati, saj "ni prišla iz kredibilnega vira, kot sta klub in poliklinika."

"Z Antoniem sva se slišala pred petimi minutami, že prej pa sva si izmenjala številna sms sporočila," je novinarjem popoldne razlagal direktor kluba Adriano Galliani. "Prepričan sem, da se bo vrnil, že zdaj se počuti bolje. Vsa ekipa je z njim. Upamo, da bo vse v redu, že zdaj je dobre volje in zdel se mi je popolnoma miren. To, kar se je zgodilo, je popolnoma nepričakovano, tako kot tisto, kar se je zgodilo z (Gennarom) Gattusom. Toda Cassano je močen, tako kot je močen tudi Rino - vse bo v redu." Spomnimo: kariero Gattusa so pred zgolj nekaj dnevi postavili pod vprašaj, potem ko je postalo jasno, da bo zaradi redke nevrološke okvare ostal slep na levo oko.

200. tekma Guardiole: "Nisem si mislil, da bom zdržal štiri leta"

V Milanovi skupini bo Barcelona gostovala v Pragi, kjer se bo udarila z Viktorio Plzen. Na tekmi s češkimi prvaki bo trener Josep Guardiola vodil jubilejno 200. tekmo na klopi Blaugrane, tudi Pep pa je pred tekmo priznal, da si ob prihodu leta 2007 ni mislil, da bo na stolčku zdržal tako dolgo.

"Osrečuje me dejstvo, da sem tukaj ostal toliko časa, saj je zelo težko zdržati štiri leta v tako veliki ekipi, kot je Barcelona," je na novinarski konferenci v Pragi razlagal Guardiola. "Nisem si mislil, da bom ostal toliko časa. Prav tako sem vesel, da sem lahko vodil te igralce, od prvega do zadnjega. In ko osvojiš 12 od 15 trofej to pomeni, da si izgubil zelo malo tekem. Vseeno se mi zdi, da ni potrebno ocenjevati, ko si še aktiven. Za to bo dovolj časa, ko me ne bo več tukaj." Xavi Hernández, ki je zaradi manjših bolečin v mečni mišici izpustil zadnjo ligaško tekmo proti Mallorci, je vprašljiv tudi za torkovo tekmo.

Liga prvakov, 4. kolo, torek ob 20.45:

Skupina E

Racing Genk - Chelsea
Valencia - Bayer Leverkusen

 

 

 

 

 

Skupina F

Arsenal - Marseille
Borussia Dortmund - Olympiakos Pirej

 

 

 

 

 

Skupina G

Zenit Sankt-Peterburg - Šahtar Doneck (ob 18.00)
APOEL Nikozija - FC Porto

 

 

 

 

 

Skupina H

BATE Borisov - AC Milan (ob 18.00)
Viktoria Plzen - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.