Šport > Nogomet
17 ogledov

Čebašek Travnikova ve za probleme nogometašev

zoga, žoga IFP
Z raziskavo o slabem položaju nogometašev v vzhodni Evropi, ki jo je pripravilo Mednarodno združenje profesionalnih igralcev (Fifpro) in v kateri je zajeta tudi Slovenija, so danes seznanili tudi varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik, so sporočili iz Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins).

Izsledke raziskave z naslovom Črna knjiga vzhodne Evrope so pred dnevi predstavili v Bruslju in pozvali k ukrepanju tako mednarodne in nacionalne nogometne zveze kot vlade in institucije EU, v ponedeljek pa so v sindikatu z njo seznanili še varuhinjo človekovih pravic.

Zdenka Čebašek Travnik je, kot so zapisali v sporočilu urada varuhinje človekovih pravic, izrazila zaskrbljenost nad prejetimi informacijami, zlasti nad neodzivnostjo pristojnih državnih organov in institucij, ter zagotovila, da se bo po prejetju pobude za obravnavo aktivno vključila v reševanje problemov.

Raziskavo sta varuhinji predala predsednik Spinsa in Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) Dejan Stefanovič ter svetovalec Marko Levovnik ter jo seznanila s problematiko, s katero se srečujejo profesionalni igralci nogometa v Sloveniji.

Komentarjev 4
  • tralala 18:32 20.februar 2012.

    Pederček Jaka, kako si danes? Kje boš danes sral?

  • jaki 18:07 20.februar 2012.

    odgovor enak prvemu!

  • gec 18:03 20.februar 2012.

    čau kreten,a spet serješ???