Šport > Nogomet
1964 ogledov

Čeferin angažiral slavnega svetovalca

aleksander čeferin EPA
Legendarni nogometni zvezdnik po novem svetovalec Aleksandra Čeferina.

44-letni Luís Figo bo delal na različnih projektih tehnične narave nogometa, kot so denimo pravila, in bo tudi vodilna osebnost ambasadorskega programa, so sporočili iz Uefe.

Luis Figo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Luís Figo je bil fantastičen igralec, zgledna osebnost tako na kot izven igrišča. Je visoko spoštovana oseba v nogometu, zato sem zelo vesel, da se je pridružil naši ekipi. Njegovo veliko nogometno znanje bo veliko prineslo Uefi," je za spletno stran Uefe povedal Aleksander Čeferin.

aleksander čeferin Edinstven trenutek Šport Čeferin nagovoril v slovenskem jeziku

Figo je za Portugalsko odigral 127 tekem, leta 2004 se je z reprezentanco uvrstil v finale domačega evropskega prvenstva. Na klubski ravni je igral za lizbonski Sporting, Barcelono, Real Madrid in Inter. Leta 2000 je prejel zlato žogo.

Čeferin je že na začetku mandata izpostavil, da želi v delo zveze vključiti čim več nekdanjih igralcev; tako sta se na začetku leta Uefi že pridružila Nadine Keßler, ki je sedaj že vodja ženskega nogometa, ter kot svetovalec Dejan Stanković.

slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Šport Slovenija pričakovano v tretji skupini
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.