Šport > Nogomet
6697 ogledov

Čeferin o ljubezni na prvi pogled

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin na Hvaru gosti vplivne Uefine funkcionarje.

Otok Hvar bi najverjetneje zelo težko gostil zasedanje izvršnega odbora Uefe, če njen predsednik ne bi bil Slovenec Aleksander Čeferin, ki ima na Hvaru, natančneje v vasi Zavala, tudi hišo. Kot je razkril v obširnem intervjuju za Slobodno Dalmacijo, je počitniško hišo na Hvaru kupil leta 2013, na ta dalmatinski otok pa je prvič prišel že v drugi polovici 90-ih let prejšnjega stoletja in se nemudoma zaljubil vanj. "To je bila ljubezen na prvi pogled, zagotovo. Takoj ko smo prišli, smo vedeli, da bomo prišli tudi naslednje leto," je povedal predsednik Uefe. 

"V Zavalo (vas nasproti neposeljenega otoka Šćedra, op. p.) smo prišli po spletu okoliščin. Eni od prijateljev so odšli tja, pa smo se odločili, da se jim pridružimo, leta 2013 pa smo tam kupili hišo," je pojasnil Čeferin. Ta je na Hvar (ponovno) zvabil svoje prijatelje, Uefin izvršni odbor prav danes namreč zaseda na Hvaru, do katerega posebno naklonjenost čuti tudi legendarni portugalski nogometaš Luis Figo.

"Poznam Hvar in ljudi v Uefinem izvršnem odboru, ki potujejo po svetu, a Hvara še niso poznali. Šele zdaj vedo, o čem sem jim govoril. To je super promocija. Zakaj ne bi promovirali takšnih malih mest v Evropi? Ne moremo venomer sestankovati v Londonu, Frankfurtu, Berlinu in Parizu. Tu so svetovno znani poslovneži. Morda so prišli le na oddih, mogoče pa bodo tudi investirali. Mislim, da to dolgujem Hvaru," je čustveno poudaril Čeferin.

Dodal je, da se zaradi lahkotnosti življenja na tem otoku na Hvaru povsem sprosti. "Tu je specifično vzdušje, moraš razumeti to dalmatinsko mentaliteto. Ljudje so dokaj iskreni, a niso vselej gostoljubni. Če te imajo radi, te imajo radi, če te ne marajo, niti v restavraciji nisi ravno ... Jaz obožujem to mentaliteto. To je verjetno nekaj čudnega za tiste, ki so se navadili, da so vsi neprestano prijazni," je še pojasnil Čeferin. 

Komentarjev 1
  • frejdej 12:34 20.september 2022.

    Kaj pa če bi raje promoviral Grosuplje