Šport > Nogomet
124 ogledov

Četrtoligaš prodal 120 tisoč vstopnic proti namišljeni ekipi

1. FC Lokomotive Leipzig twitter
Rekorden obisk za tekmo nemškega četrtoligaša.

Lokomotive Leipzig, ekipa četrte nemške nogometne lige, je doslej zbrala več kot 120.000 evrov za virtualno tekmo proti zaenkrat neznanemu tekmecu, ki bo 8. maja. Vstopnice, stanejo po en evro, so začeli prodajati 19. marca in jih bodo še do dneva tekme, že doslej pa so popravili klubski rekord v prodaji vstopnic.

Vodstva Lokomotive je sprva želelo izboljšati prejšnji klubski rekord, ko so v sedaj že ukinjenem evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev igrali v legendarnem polfinalu proti francoskemu Bordeauxu aprila 1987, ko je zmago na svojem stadionu po enajstmetrovkah videlo uradno 73.000 navijačev, po neuradnih kronikah pa naj se jih bi gnetlo do 120.000.

1. FC Lokomotive Leipzig 90.000 vstopnic Šport Četrtoligaš večkrat razprodal stadion proti namišljenemu tekmecu

Tako visokega zbranega zneska v tem času niso pričakovali niti največji optimisti. Denar bo klub porabil za plačilo računov, ki se kopičijo zaradi zamrznitve vseh športnih aktivnosti zaradi pandemije novega koronavirusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.