Šport > Nogomet
14 ogledov

Chelseaju se je (spet) zalomilo

Juventus Milan Sebastian Giovinco
1/12
EPA
V Italiji je bil v sredo na sporedu drugi pokalni četrtfinale, v Torinu sta se merila rivala Juventus in Milan. Uspešnejši so bili domačini, ki so po podaljških slavili z 2:1. V angleškem ligaškem pokalu pa je že čas za polfinalne obračune. Chelsea je doma presenetljivo izgubil proti Swanseaju (0:2) in na povratni tekmi "Blues" čaka težka naloga.

Po začetnem otipavanju je prvi udarec zadal Milan. Po akciji na levi strani v 6. minuti je žogo v sredino po tleh podal Kevin-Prince Boateng, na robu kazenskega prostora jo je pričakal Stephan El Shaarawy, in mladi napadalec je okroglo usnje z nizkim strelom poslal v stransko mrežico gola Juventusa.

Domači so odgovorili prek Alessandra Matrija tri minute kasneje, a je bil domači napadalec nenatančen. V 12. minuti pa je "Stara dama" izenačila. Ob odsotnosti Andree Pirla je prosti strel z okrog dvajsetih metrov izvedel Sebastian Giovinco, odlično zadel žogo in jo prek živega zidu poslal v nebranjeni del mreže.

V 30. minuti je Giovinco iz podobnega položaja poizkušal še enkrat, tokrat je Marco Amelia žogo odbil v kot. Dobri dve minuti kasneje je bil ofenzivni vezist Juventusa spet v priložnosti, tokrat je sam stekel proti golu po napaki obrambe "Rossonerov", toda pred strelom mu je zmanjkalo moči in koncentracije, tako da je sprožil precej mimo gola. Prvi polčas se je tako končal z neodločenim izidom (1:1).

Vučinić vstopil in odločil

V drugem polčasu sta bili obe ekipi še bolj previdni kot v prvem delu in veliko obetavnih situacij pred goloma Marca Amelie in Marca Storarija nismo videli. Za moštvo iz lombardijske prestolnice je dvakrat skušal zadeti Boateng, ekipa iz Torina pa je imela terensko premoč. Mirko Vučinić je v 66. minuti zamenjal strelca Giovinca.

V 87. je rezervist Milana Mbaye Niang streljal z glavo, a ni zmogel ogroziti Storarija. Povsem ob koncu je imel iz idealnega položaja na voljo prosti strel Montolivo, toda zadel je le živi zid domačinov in izenačen izid (1:1) po devetdesetih minutah je pomenil, da bomo na Juventus Areni spremljali podaljške.

V 96. minuti je Juventus krenil v hiter protinapad, ki ga je hladnokrvno zaključil Črnogorec Vučinić, ki je iz bližine žogo lepo dvignil prek Amelie in italijanske prvake popeljal v vodstvo. Nato je Milan prevzel terensko pobudo, domači pa so prežali na napake in posledične protinapade. V 106. minuti sta za "Rossonere" streljala Riccardo Montolivo in El Shaarawy, prvi strel je Storari odbil, drugega pa ujel. Štiri minute kasneje je dobro preigraval Niang, a nastreljal vratarja "Bianconerov". Prvo "match žogo" so imeli Torinčani v 112. minuti, a zaspano obrambo gostov s svojim drugim golom ni uspel premagati Vučinić, Amelia je bil odlično postavljen.

V 119. minuti je Milančanom ušel še zadnji vlak za polfinale, ko je silovit volej Traoreja postal plen domačega vratarja. Gostje so ob koncu močno pritisnili na črno-belo obrambo, a Juve se je še enkrat več izvlekel. Juventus se bo za mesto v velikem finalu pomeril z rimskim Laziem, ki je včeraj gladko ugnal Catanio (3:0).

Chelsea Swensea  Wayne Graham | Avtor: Reuters Reuters
Chelsea po novo "kanto", a se je (spet) zalomilo

Chelsea je letos že zapravil dve lovoriki (Liga prvakov in klubsko svetovno prvenstvo), tako da je priložnost za novo "kanto" (trener Rafa Benitez je obljubljal naslove) najlepša prav v ligaškem pokalu. Swansea je letos v dobri formi, "labodi" igrajo poletno in všečno. To so Valižani tudi dokazali na Stamford Bridgeu, saj so evropske prvake ugnali z 2:0 in si tako pripravili odlično izhodišče pred povratnim obračunom na domačem stadionu.

Chelsea je začel bolje, prvo priložnost je zapravil Ramires, nato pa je Gerhard Tremmel ustavil še dva poizkusa Juana Mate. Gostje so domače kaznovali v 39. minuti, ko je napako Branislava Ivanovića z lepo plasiranim strelom unovčil Michu. Tudi v nadaljevanju so prevladovali "Blues", prvi je zapretil David Luiz. V končnici je namesto Fernanda Torresa vstopil Demba Ba, ki pa je nato zapravil kar tri obetavne situacije za izenačenje. Tudi tokrat so Valižani odgovorili v svojem slogu, še eno napako Ivanovića, ki je slabo podal vratarju Rossu Turnbullu, je izkoristil rezervist Danny Graham. Swansea je torej zmagal z 2:0 in Chelsea bo imel na stadionu Liberty čez dva tedna težko nalogo.

V drugem polfinalnem obračunu je že v torek na prvi tekmi presenetljivi četrtoligaš Bradford City ugnal letos skromno Aston Villo (3:1).

Italijanski pokal, četrtfinale:

Lazio : Catania 3:0 (1:0)
Radu (30). Hernanes (61, 90)

Juventus : AC Milan 2:1* (0:0)
Giovinco (12), Vučinić (96); El Shaarawy (6)

Torek, 15. januar, ob 21.00:
Inter - Bologna

Sreda, 16. januar, ob 21.00:
Fiorentina - Roma

* - po podaljšku

Angleški ligaški pokal (Capital One Cup), polfinale:

Bradford City : Aston Villa 3:1 (1:0)
Wells (19), McArdle (77), McHugh (89); Weimann (83)

Chelsea : Swansea City 0:2 (0:1)
Michu (39), Graham (91)

POVRATNI TEKMI:

Torek, 22. januar, ob 20:45:
Aston Villa : Bradford City

Sreda, 23. januar, ob 20.45:
Swansea City - Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.