Šport > Nogomet
24 ogledov

City ima več navijačev kot United

manchester city parada navijači EPA
Angleški prvak Manchester United, ki si je z zmago proti Aston Villi že zagotovil jubilejno 20. lovoriko Premier lige, bo naslov s parado proslavil 13. maja. Po podatkih angleške policije, pa United v Manchestru še zdaleč ni tako priljubljen, kot mestni tekmec City.

manchester united parada navijači | Avtor: EPA EPA
Pred dvema letoma se je na paradi Manchester Cityja, ki je slavil zmago v pokalu FA, zbralo kar 60 tisoč navijačev, medtem ko si je parado Uniteda ogledalo kar petkrat manj obiskovalcev, in to kljub temu, da so rdeči vragi proslavljali 19. premierligaški naslov. Manchester Evening News je poročal, da se je slavja Uniteda udeležilo ''borih'' 12 tisoč obiskovalcev.

''Spopad'' obeh parad se nam obeta tudi v letošnji sezoni, saj je United svojo že napovedal za 13. maja, City pa bo moral najprej v finalu pokala FA premagati Wigan, potem pa se bo lahko osredotočil na slavje s svojimi privrženci, ki jih v Manchestru očitno ne manjka.

Komentarjev 4
  • maboze1x 13:17 26.april 2013.

    Sami eksperti! 60k pomeni, da so se zbrali vsi navijači, ki sploh navijajo za City, ker so na naslov čakali 44 let. In kdor je že bil v Manchestru, ve da tale članek ne drži. In da je ...prikaži več pogoj, da si bil v manchestru, da si lahko navijač Uniteda-WTF? A zato vsi navijajo za Barco, ker so bili tam na maturantskem? :-o

  • 1902 21:36 25.april 2013.

    seveda da jih ima več...city ima stadion v mestu manchaster,utd pa je na obrobju mesta manchaster...za city navijajo meščani(citizens),za utd pa večinoma priseljenci.zurnal24,če že delate članek ga naredite kot je treba,ne pa šlampasto in vse nekaj na pol !

  • JackD 20:35 25.april 2013.

    Sicer pa že dolgo kroži 'šala' o tipičnih navijačih Uniteda. Za njih sta značilni dve stvari. Prva je, da nimajo pojma o nogometu, druga pa, da še nikoli niso bili v Manchestru.