Šport > Nogomet
431 ogledov

Coutinho za pet let v Barcelono

 Philippe Coutinho Profimedias
Realiziran je eden največjih prestopov vseh časov.

Španski nogometni velikan Barcelona je potrdil prestop brazilskega zvezdnika Philippa Coutinha, ki je podpisal pogodbo za pet let in pol. Katalonci bodo na račun Liverpoola nakazali skoraj 160 milijonov evrov, dodajajo britanski mediji. Barcelona je 25-letnega brazilskega reprezentanta zavarovala s 400-milijonsko odkupno klavzulo.

Prestop Coutinha bo najdražji britanski transfer. BBC poroča, da bo okrog 120 milijonov evrov Barcelona Liverpoolu dala takoj, preostanek v obliki bonusov pa kasneje.

Liverpool bo s prestopom Philippa Coutinha pošteno zaslužil, saj ga je leta 2013 od Interja odkupil za vsega 9,5 milijona evrov.

Coutinho je bil želja Barcelone že več kot eno leto. Poleti so Angleži zavrnili tri ponudbe Kataloncev, Brazilec pa je prestop skušal izsiliti, ko je od vodstva kluba zahteval, da ga pustijo oditi. Zadnji dan prejšnjega leta je prestop Coutinha pomotoma naznanil Barcin opremljevalec športne opreme Nike. Na svoji spletni strani je ponujal dres kluba z imenom Coutinha ter vabilom, da lahko navijači do 6. januarja dobijo brezplačen tisk imena na dres, reklamo pa so kmalu umaknili.

Coutinho pa ne bo mogel igrati za Barcelono v Ligi prvakov, saj je v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja že igral za Liverpool.

barcelona Ups! Šport Opremljevalec že objavil Barcin 'nakup' zvezdnika

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.