Šport > Nogomet
8 ogledov

CR7 se je kujal po Balovem zadetku

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je po zmagi na Santiago Bernabéuu izginil v tunelu, medtem ko so njegovi soigralci pozdravljali domače navijače.

Real Madrid je v 27. kolu španske Primere División premagal Levante (2:0) in se Barceloni spet približal na točko zaostanka. Osmoljenec večera je bil Cristiano Ronaldo, ki ni slavil zadetka Garetha Bala, po tekmi pa je na poti v slačilnico nadaljeval medijski post, kateremu se je zaobljubil pred nekaj dnevi.

Zmago proti Levanteju je z dvema goloma priigral Bale, ki je tako odgovoril kritikam španskih novinarjev, k obema zadetkoma pa je veliko pripomogel Ronaldo, ki pa s stransko vlogo ni bil pretirano zadovoljen.

V 18. minuti je Portugalec dobro poskusil s škarjicami, vendar je njegovo žogo z golove črte odbil domači branilec, odbitek pa je z volejem v mrežo pospravil Bale. Namesto da bi se veselil zadetka, je Ronaldo razočarano v zrak dvignil levico, češ, ni pošteno. ''Ronaldova nenavadna reakcija po Balovem golu je bizarna in nezdrava,'' je na Twitterju zapisal nekdanji nogometaš in novinar Gary Lineker.

Messi korak bližje nagradi Pichichi

Ronaldo se z Lionelom Messijem poteguje za nagrado Pichichi, ki jo ob koncu sezone prejme najboljši strelec španskega prvenstva. Portugalec je proti Levanteju ostal brez zadetka, medtem ko je Argentinec Eibarju zabil dva. Vsota vseh doseženih golov je zdaj 32 proti 30 v korist zvezdnika Barcelone.

Ronaldo je januarja tretjič postal dobitnik Zlate žoge in napovedal, da se podaja v lov za Messijem, ki se lahko pohvali s štirimi. Od takrat je njegova forma strmo padala. ''Cristiano je bil živahen, ker je poskrbel za prvi in drugi gol. Ni zadel, vendar je ogromno prispeval,'' je varovanca branil Carlo Ancelotti.

Real Madrid bo v naslednjem kolu gostoval na Camp Nouu, kjer ga čaka obračun z večnim rivalom. Ekipi na ligaški na lestvici loči le točka, zato bi lahko El Clásico usodno krojil razplet španske Primere División.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.