Šport > Nogomet
9 ogledov

Crouch veliki junak Tottenhama

1/13
Žurnal24 main
Peter Crouch je s hat-trickom Tottenham praktično sam popeljal v Ligo prvakov. Med elito bomo imeli tudi Slovenca, saj je Auxerre Valterja Birse uspel izločiti Zenit.

Potem ko so si v torek po povratnih tekmah 4. kola kvalifikacij nastop v Ligi prvakov zagotovili nogometaši Hapoela Tel Aviva, Basla, Brage, beograjskega Partizana in Werderja, so se v sredo med tiste, ki bodo z nestrpnostjo čakali na četrtkov žreb skupin LP, prebili še Tottenham, Auxerre našega Valterja Birse, Ajax, Köbenhavn in Žilina.

Auxerre slovenskega nogometnega reprezentanta Valterja Birse je na povratni tekmi premagal Zenit iz Sankt Peterburga z 2:0. Za Francoze sta zadela Cedric Hengbart in Ireneusz Jelen. Birsa je igral od 64. minute, gostje pa so po izključitvi vratarja Vjačeslava Malafejeva v 65. in Tomaša Hubočana v 80. minuti tekmo končali le z devetimi igralci.

Čeprav se Sevilla ni uvrstila v Ligo prvakov (s 5:3 jih je izločila Braga), se stolček trenerja Antonia Alvareza za zdaj še ne maje. "Ni še potrebe po spremembah. Bilo bi prenagljeno in slabo za ekipni duh," je dejal predsednik kluba Jose Maria del Nido. "Nobenega od dveh avgustovskih ciljev nismo uresničili, a nam vsaj ostaja Evropska liga." Alvarez je trenersko službo od Manola Jimeneza prevzel marca.

Po slabi predstavi v Bernu so se pobrali igralci Tottenhama, ki so na povratnem obračunu slavili s 4:0. Zadela sta Peter Crouch, ki je bil uspešen trikrat (enkrat z bele točke), in Jermain Defoe. Švicarji so sicer v 78. minuti ostali brez izključenega Senada Lulića. Londončani so se z zmago proti Young Boys prvič v zgodovini uvrstili v Ligo prvakov, odkar jo poznamo v današnji izvedbi.

V Ligo prvakov se je prebil tudi Ajax iz Amsterdama, ki je po remiju na prvi tekmi tokrat premagal kijevski Dinamo z 2:1. Gola za Ajax sta zabila Luis Suarez in Mounir El Hamdaoui, za Dinamo pa je enajstmetrovko zadel Andrej Ševčenko. V skandinavskem obračunu med Köbenhavnom in Rosenborgom so se na koncu veselili Danci. Gol Sölvija Ottesena je bil dovolj za napredovanje Dancev. V Ligi prvakov pa bo tudi Žilina, ki je izločila praško Sparto. Po zmagi na prvi tekmi z 2:0 so Slovaki slavili tudi v sredo, in sicer z 1:0. Edini gol na tekmi je dosegel Momodou Ceesay. Jiří Kladrubsky je zapravil najstrožjo kazen za Sparto.

Liga prvakov, četrto kolo kvalifikacij:


Auxerre
: Zenit St. Peterburg 2:0 (1:0)  /0:1/
Hengbart (9), Jelen (53)
Birsa (Auxerre) je v igral od 64. minute.
RK: Malafeev (65/Zenit), Hubočan (80/Zenit)


Ajax Amsterdam : Dinamo Kijev 2:1 (1:0) /1:1/
Luis Suarez (43), El Hamdaoui (75); Ševčenko (84/11-m)

Koebenhavn : Rosenborg Trondheim 1:0 (1:0) /1:2/
Ottesen (33)

MŠK Žilina : Sparta Praga 1:0 (1:0) /2:0/
Ceesay (18)

Tottenham Hotspur : Young Boys Bern 4:0 (2:0) /2:3/
Crouch (5, 61, 78/11-m), Defoe (32)
RK: Lulić (77/Young Boys)


/ / v poševnicah je izid prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.