Šport > Nogomet
88 ogledov

Derbi Romi, mojstrovina Birse, gol Iličića

Valter Birsa Chievo EPA
V nedeljskem sporedu italijanskega prvenstva se je "slovenski dvoboj" med Chievom in Palermom razpletel z zmago "letečih oslov" (3:1), Valter Birsa je zabil enega od zadetkov. Josip Iličić je zadel za Fiorentino ob remiju proti Sampdorii (1:1). Rimski derbi je prepričljivo dobila Roma (1:4), Juventus pa je po porazu Napolija utrdil vodstvo na lestvici.

Veronski Chievo Valterja Birse in Boštjana Cesarja je gostil Palermo Aljaža Strune in Siniše Anđelkovića. Vsi Slovenci so igrali vso tekmo, Birsa pa je z lepo odmerjenim prostim strelom v 74. minuti postavil končni izid (3:1). Primorec ima na svojem letošnjem računu šest prvenstvenih golov. Palermo je še naprej v hudem boju za obstanek, tako Struna kot Anđelković sta prejela rumeni karton.

Josip Iličić Fiorentina | Avtor: EPA EPA
Razpoloženi Josip Iličić je odigral vso tekmo za Fiorentino, ki je doma remizirala s Sampdorio (1:1) in se ji Liga prvakov vse bolj oddaljuje. Gorenjec je zabil edini gol za Toskance, po podaji Borje Valera je s strelom v daljši kot zadel v 21. minuti (12. gol sezone). Končni izid je v v 39. minuti postavil Ricardo Álvarez.

Celotno tekmo je za Atalanto odigral tudi Jasmin Kurtić, ki je do pomembnih točk prišel na domačem igrišču proti AC Milanu (2:1). Gostje so sicer povedli, a je četa Edyja Reje spreobrnila izid in se priključila sredini lestvice.

Tim Matavž je za Genoo s klopi vstopi že v 20. minuti namesto poškodovanega Gorana Pandeva in svoji ekipi pomagal do visoke zmage nad Frosinonejem (4:0), po kateri je boj za obstanek le še oddaljena skrb.

Spet je svoje navijače razočaral Inter, ki je z dvema igralcema manj doma izgubil s Torinom (1:2). Moštvo Samirja Handanovića, ki je branil vso tekmo, je povedlo v 17. minuti - Mauro Icardi je zabil iz enajstmetrovke. Kmalu po začetku drugega polčasa je izenačil Cristian Molinaro, nato pa je rdeči karton dobil domači branilec Miranda. Srečanje se je prelomilo v 72. minuti, ko je Yuto Nagatomo kot zadnji igralec obrambe storil prekršek in bil izključen, z bele točke je bil zanesljiv Andrea Belotti.

V Rimu veselje rdečih

Lazio AS Roma Serie A | Avtor: EPA EPA
Rimski derbi na Olimpicu je visoko dobila AS Roma (1:4). Mrežo Lazia je v 15. minuti z glavo načel Stephan el Shaarawy, pred koncem prvega polčasa je okvir vrat Federica Marchettija stresel še Miralem Pjanić

Prednost "sinov volkulje" je v 64. minuti podvojil Edin Džeko, nato je znižal Marco Parolo, zmago Rome, ki se je utrdila na tretjem mestu, pa sta potrdila Alessandro Florenzi in Diego Perotti

Juve proti novemu naslovu

Že v soboto je Juventus na domačem igrišču odpravil Empoli (1:0) in po nedeljskem porazu Napolija pri Udineseju (3:1) svojo prednost na vrhu lestvice povišal na šest točk. Torinčanom se sedem tekem tako nasmiha nov naslov, ki so jih v zadnjih letih že vajeni.

Prav tako v soboto je Carpi, za katerega je Vid Belec branil vso tekmo, doživel boleč udarec v boju za obstanek, na domačem igrišču je namreč izgubil proti Sassuolu (1:3).

Serie A, 31. kolo:

Inter - Torino 1:2 (1:0)
Icardi 17./11m; Molinaro 55., Belotti 73./11m
RK Miranda (Inter) 57., Nagatomo (Inter) 72.

Lazio - AS Roma 1:4 (0:1)
Parolo 75.; El Shaarawy 15., Džeko 64., Florenzi 83., Perotti 87.
RK Hödt (Lazio) 94.

Chievo - Palermo 3:1 (1:1)
Cacciatore 6., Rigoni 53., Birsa 74.; Gilardino 28.

Atalanta - AC Milan 2:1 (1:1)
Pinilla 44., Gómez 62.; L. Adriano 5./11m

Genoa - Frosinone 4:0 (1:0)
Suso 43., 59., 76., Rigoni 72.

Fiorentina - Sampdoria 1:1 (1:1)
Iličić 21.; Álvarez 39.
RK: Correa (Samp) 71.

Udinese - Napoli 3:1 (1:1)
Fernandes 14./11m, 45., Théréau 57.; Higuaín 24.
RK: Higuaín (Napoli) 75.

Juventus - Empoli 1:0 (1:0)
Mandžukić 14.

Carpi - Sassuolo 1:3 (1:2)
Gagliolo 25.; Sansone 4., Defrel 36., Acerbi 73.

Ponedeljek:
Bologna - Verona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.