Šport > Nogomet
18 ogledov

Di Stefano: "Pelé je bil boljši od Cristiana in Messija"

Di Stefano Cristiano Ronaldo Eusebio zlati čevelj Madrid podelitev nagrada trofe EPA
Alfredo Di Stefano sicer ni skoparil s pohvalami na račun Cristiana in Messija, a je bil zanj Pelé boljši od obeh zvezdnikov sedanjosti.

Alfredo Di Stefano je za El Colombiano najprej primerjal oba najboljša nogometaša današnjih dni. "Messi je bolj tehnično dovršen izmed obeh. Bolje se znajde v kazenskem prostoru, izredno obvladuje žogo in preigrava. Vidi se, da uživa v igranju nogometa. Cristiano pa ima bolj atletsko postavo in je izredno močan. Je eksploziven in hiter, ob tem pa je na igrišču tudi izredno pogumen. Poleg tega lahko zaključuje z obema nogama," je dejala legenda madridskega Reala, s katerim je med leti 1953 in 1964 med drugim osvojil tudi pet naslovov evropskega prvaka.

A za Argentinca je vseeno boljši brazilski velemojster - Pelé. "Najboljši nogometaš vseh časov? Pelé. Messi in Ronaldo sta fantastična igralca s specifičnimi sposobnostmi, a Pelé je bil boljši," je zatrdil Di Stefano.

Komentarjev 1
  • wester62 07:41 11.september 2012.

    je bil klasa a le v svojem času. v tem času pa dvomim ker se igra precej drugačen nogomet.takrat ni se igralo tako na telo kot sedaj. tako,da vsak v svojem času je bil klasa.