Šport > Nogomet
15 ogledov

Dinamo spet v težavah

 Tofko Dedic Toti Mamić Fare rasizem majica Dinamo Zagreb Marko Prpić/Pixsell
Na tekmi med zagrebškim Dinamom in Sheriffom iz Tiraspola je bil izpraznjen del severne tribune zaradi neprimernega navijanja. Pridržanih je bilo 67 oseb, od katerih jih 59 pri sebi ni imelo osebnega dokumenta.

Skupino navijačev na severni tribuni Maksimira so med tekmo tretjega predkroga Lige prvakov opozorili glede neprimernega navijanja, a se na opozorila niso odzvali. V 66. minuti tekme je zato posredovala policija in izpraznila del severne tribune. Interventna policija je nato identificirala približno 300 navijačev in jih kasneje izpustila. Dinamovi navijači Bad Blue Boysi so sicer skandirali proti predsedniku kluba Zdravku Mamiću, saj želijo, da bi odšel iz zagrebškega kluba.

"Delegata tekme sem prosil naj ne prekine dvoboja. Komaj mi je uspelo," je po tekmi, ki jo je Dinamo dobil z 1:0, dejal športni direktor Zagrebčanov Zoran Mamić

Evropska nogometna zveza je Dinamo včeraj že kaznovala s 25.000 evri. Dinamovi navijači so namreč na tekmi proti luksemburški ekipi Fola Esch skandirali rasistična gesla in pesmi. Vzhodna tribuna je bila na tekmi proti Sheriffu zaradi kazni prazna. Pri Uefi zaradi novega incidenta spet razmišljajo o sankcijah hrvaškemu prvaku. Ena izmed možnosti je, da bo dvoboj 4. prekroga, če se Zagrebčani vanj uvrstijo, odigran pred praznimi tribunami. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.