Šport > Nogomet
145 ogledov

Domžalčani naposled le do zmage

Domžale
Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (2:0).

Domžalčani, pri katerih so manjkali kaznovani Amedej Vetrih ter poškodovani Matija Rom, Slobodan Vuk in Dejan Lazarević, so po desetem krogu vendarle spet prišli do zmage. Z njo so se Gorici, ta je bila brez Andrije Filipovića, Jake Kolenca in Alena Jogana, maščevali za poraz s prve medsebojne tekme sezone in se ji na četrtem mestu približali zgolj na dve točki zaostanka.

Domžalčani so zasluženo dobili prvi polčas, potem ko so v prvem polčasu precej več poskušali s streli. Povedli so v deseti minuti, potem ko je najprej po kotu z leve strani na bližnji vratnici streljal Matej Podlogar, gosti so odbili žogo do Shamarja Nicholsona, ki je poskusil s peto, žoga pa je nato prišla spet do Podlogarja, ki jo je naposled poslal v mrežo.

damir skomina Afera Šport Olimpija in Domžale obračunali na spletu, Skomina na udaru

Z 2:0 so izbranci Simona Rožmana povedli v 40. minuti, potem ko je Gregor Sikošek podal z leve strani, z glavo je streljal Nicholson, žoga pa je Gregi Sorčanu spolzela čez golovo črto. Za Nicholsona je bil to tretji zadetek na zadnjih dveh tekmah in četrti v sezoni. Med nevarnejšimi poskusi v prvem delu velja omeniti še prosti strel Senijada Ibričića z več kot 20 metrov v 35. minuti, takrat se je goriški vratar izkazal.

V 47. minuti se je izkazal domači vratar Ajdin Mulalić po strelu Andreja Kotnika z glavo, na drugi strani pa Ibričić malce pozneje ni znal unovčiti napake Mattea Tomička, ki je slabo podal nazaj proti svojemu vratarju. V 62. minuti pa so prebujeni Novogoričani znižali zaostanek, potem ko po podaji z leve strani Uroša Celcerja domači obrambi ni uspelo izbiti žoge, tako da jo je dobil Semir Smajlagić in jo rutinirano poslal v mrežo.

Olimpija Prva liga TS Šport Olimpija se je vrnila iz velikega zaostanka

Le tri minute pozneje je imel Žiga Lipušček lepo priložnost za izenačenje, a je po novi podaji z leve strani povsem sam zgrešil z glavo, v 70. minuti pa je priložnost za Gorico zapravil še Bede Osuji.

V 72. minuti je bil iz bližine nenatančen še Rok Grudina, štiri minute pozneje pa je spet "udaril" Nicholson, ko je z glavo iz bližine unovčil podajo Daria Melnjaka in tako prekinil pritisk Primorcev, ki niso več našli poti do priključka.

Prv liga TS, zaostala tekma 14. kola:

Domžale : Gorica  3:1 (2:0)
Podlogar 10., Nicholson 40., 76.; Smajlagić 62.

Lestvica:
1. Maribor  33
2. Olimpija  29
3. Gorica  22
4. Domžale  20
5. Mura  19
6. Celje  19
7. Aluminij  18
8. Triglav  15
9. Rudar  15
10. Krško  12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.