Šport > Nogomet
301 ogledov

Drevi spektakel v Istanbulu

pokal liga prvakov Profimedia
Za naslov lige prvakov se bosta na olimpijskem stadionu v Istanbulu udarila Inter in Manchester City.

Olimpijski stadion Atatürk v Istanbulu bo drevi ob 21. uri prizorišče finala nogometne lige prvakov. V njem se bosta merila Manchester City in milanski Inter. Večina tistih, ki spremljajo nogomet, vlogo favorita pripisuje Angležem, ki imajo takšen status tudi na stavnicah.

Izbranci Pepa Guardiole so si vlogo favorita priigrali s suverenimi predstavami, s katerimi so izločili tudi nekatere največje evropske klube. Tako so v osmini finala s skupnim izidom kar 8:1 odpravili Leipzig Kevina Kampla, v četrtfinalu so s 4:1 izločili Bayern, v polfinalu pa s 5:1 branilca naslova in s 14 evropskimi naslovi rekorderja, madridski Real.

Erling Haaland Pep Guardiola Liga prvakov Šport Pred finalom: "Največja napaka, ki jo lahko naredimo ..."

Na drugi strani bodo igralci pod vodstvom Simoneja Inzaghija, med katerimi bo tudi vratar Samir Handanović, v prvem finalu po 13 letih v vlogi tistega, ki lahko samo pridobi, saj realno le najzvestejši navijači črno-modrih verjamejo, da lahko sicer trikratni zmagovalec elitnega evropskega klubskega tekmovanja doda četrto zvezdico. Je pa Inter na poti do Istanbula v osmini finala premagal Porto z 1:0, nato v četrtfinalu Benfico s 5:3, v polfinalu pa Milan s 3:0.

Handanović lahko postane prvi Slovenec z naslovom zmagovalca lige prvakov. Ob njem so doslej v finalih igrali še Srečko Katanec, Zlatko Zahović in Jan Oblak. Slednji in Katanec se sicer lahko pohvalita z zmagama v drugih dveh evropskih tekmovanjih - Katanec je leta 1990 dobil pokal pokalnih zmagovalcev, Oblak pa 2018 evropsko ligo.

Finale bo sodil Poljak Szymon Marciniak, pomagala mu bosta rojaka Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz.

Aleksander Čeferin Brez sanckij Šport Uefa sprejela pojasnilo poljskega sodnika, ki se je znašel na tnalu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:39 10.junij 2023.

    Spektakel Kakor za koga?