Šport > Nogomet
3066 ogledov

Evrovizija pošteno jezi Guardiolo, to je razlog

Pep Guardiola Profimedia
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je dejal, da je priprave njegovega moštva na trojno krono otežilo tekmovanje za pesem Evrovizije. Zaradi glasbenega tekmovanja bodo imeli namreč sinje modri dan manj za pripravo na povratno tekmo polfinala lige prvakov proti Realu iz Madrida.

Vodilno moštvo angleškega prvenstva ta konec tedna čaka pomemben obračun proti Evertonu, po uvrstitvi v polfinale lige prvakov pa so sinje modri na čelu z Guardiolo vodstvu elitnega angleškega tekmovanja naslovili prošnjo, da bi tekmo odigrali v soboto.

Prošnja ni bila uslišana, saj ob Evroviziji v soboto za organizacijo tekme v Liverpoolu ni bilo dovolj varnostnikov in policijskega osebja, piše AFP.

City bo povratno tekmo proti Realu odigral v sredo, torej tri dni po dvoboju z Evertonom. Madridčani bodo proti Getafeju v španskem prvenstvu igrali dan prej in imeli dan več za pripravo na povratni obračun s Cityjem. Prva tekma se je v španski prestolnici končala z 1:1.

"V tem trenutku mislim le na Everton. Enajst mesecev smo trdo garali za domače prvenstvo, nočem da me zdaj moti Real, saj zanj nimam časa," je na novinarski konferenci dejal katalonski strokovnjak.

"Hvala za nedeljsko tekmo. Res ne razumem, a glede tega se nočem več obremenjevati. Na koncu pač ne moremo igrati v soboto zaradi Evrovizije, saj za dva velika dogodka v Liverpoolu ni dovolj osebja," je odločitev pokomentiral trener vodilne ekipe angleškega prvenstva.

"Moramo se prilagoditi. Kaj lahko storim drugega? Raje bi igrali v soboto in imeli več časa za priprave na Real. Je, kar je. Prepričan sem, da bi vodstvo lige rado pomagalo, dvomim, da bi komu želelo otežiti delo," je dodal Pep Guardiola.

Prepričan je, da bodo njegovi varovanci kljub temu dovolj dobro pripravljeni za tekme do konca sezone. Poleg domačega prvenstva in lige prvakov sinje modri lovijo še naslov v pokalu FA. V finalu se bodo pomerili proti Manchester Unitedu.

"Vsi igralci so pripravljeni, da dajo vse od sebe. Vsi bodo pomembni, do konca nas čaka še veliko tekem," je sklenil trener Cityja.

Everton je sicer v ogorčenem boju za obstanek med angleško elito in zaseda mesto tik nad cono izpada. City ima ob tekmi manj na vrhu razpredelnice točko več od Arsenala. Ta bo v nedeljo gostil Brighton.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.