Šport > Nogomet
39 ogledov

Fair play po nemško

Nogometaši St. Paulija EPA
Napadalec nemškega drugoligaša St. Paulija Marius Ebbers je dosegel gol z roko. Sodniki so zadetek priznali, a ga po posredovanju nogometaša razveljavili.

Da fair play v nogometu še obstaja, je Marius Ebbers dokazal na torkovi tekmi med St. Paulijem in Union Berlinom. Klub iz Hamburga se sicer še vedno bori za uvrstitev v prvo ligo, pri rezultatu 1:1 pa je omenjeni napadalec sredi drugega polčasa zatresel mrežo. Po podaji s strani je gol poskušal zabiti z glavo, a je ostal prekratek, žogo pa je za hrbet vratarja potisnil z roko. Sodniki njegove poteze niso videli in so zadetek priznali.

A veselje navijačev St. Paulija ni trajalo dolgo. Ebbers je namreč stopil do glavnega sodnika in mu pojasnil, da je bila storjena napaka, sodnik pa mu v zahvalo za iskrenost ni pokazal rumenega kartona. St. Pauli je sicer le dobil tekmo, saj je v sodnikovem podaljšku le prišel do odločilnega zadetka. Fair play se očitno tudi obrestuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.