Šport > Nogomet
34 ogledov

Grêmio: Žvižgi "plačancu" Ronaldinhu

Ronaldinho na tekmi Flamengo-Universidad. EPA
Ronaldinho se je prvič po povratku v Brazilijo pomeril s svojim prvim klubom Grêmiom in po žvižgih, protestih ter žalitvah s Flamengom tudi izgubil (2:4). Navijači so ga v Porto Alegreju pričakali z napisi "Plačanec", saj nekdanjemu najboljšemu nogometašu na svetu še vedno niso odpustili odhoda v Evropo, še bolj pa jih je razjezil po tem, ko se je ob povratku v Brazilijo raje kot zanje odločil za bolje plačano službo pri Flamengu.

Še največji aplavz je Ronaldinho v Porto Alegreju dobil, ko mu je sodnik pokazal rumeni karton. Navijači Grêmia so ga v dresu Flamenga pričakali nabrušeni kot še nikoli, saj jih je po povratku v Brazilijo razočaral s tem, ko se je raje kot za modro-črne odločil za rdeče-črne, močno pa so mu zamerili tudi zgodnji odhod v Evropo, ko je Grêmio zamenjal za Paris Saint-Germain. Njegov Flamengo je zapravil vodstvo z 2:0 in na koncu izgubil 2:4.

"Vsi so vedeli, da se bo to zgodilo, ampak vsakdo, ki je navajen na navijače Flamenga ve, da to sploh ni preveč glasno," je Ronaldinho užaljeno odgovarjal novinarjem. "Ronnie" je Grêmio zapustil leta 2001 in v čudnih okoliščinah odšel k PSG, za nameček pa po odhodu iz AC Milana raje kot klub iz Porto Alegreja izbral Flamengo. Žvižgali so mu vsakič, ko se je dotaknil žoge, navijači pa so izdelali tudi transparente z napisi "plačanec". Navijači nikoli ne pozabijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.