Šport > Nogomet
21 ogledov

Hajduk rešen!

Torcida, split Pixsell
Torcida se je danes skupaj s prebivalci Splita zbrala na današnjem protestu za rešitev Hajduka. Zbralo se je okrog 2000 ljudi. Seja mestnega sveta, ki je bila napovedana ob deveti uri, se je končala. Kot pišejo hrvaški mediji, je Hajduk rešen.

Pred zgradbo mestnega sveta so se že zjutraj začeli zbirati navijači Hajduka. Odločeni so bili, da kluba ne dajo. Pridružili so se jim tudi prebivalci Splita in mladi nogometaši.

Po dobri uri se je seja končala. Mestni svet je odobril kredit Hajduku. Najvijači so še nekaj časa vztrajali pred mestno hiši. Po pisanju 24sata  so se želeli odpraviti še proti Poljudu, ter upravi kluba  predati zahtevo, da se iz Hajduka vrže vse, ki so sodelovali, da se je klub zadolžil za več kot 100 milijonov kun. Vendar so se razšli.

Zakaj se je vse skupaj začelo?

Splitska mestna skupščina Hajduku namreč najprej ni odobrila jamstva za najem štirih milijonov evrov novega posojila, kar je pomenilo stečaj za klub z več kot stoletno tradicijo. Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za osem milijonov evrov posojila, kar pa očitno ni zadoščalo. Klub se je namreč znašel pred bankrotom, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.

Navijaška skupina Torcida, ogorčena nad razvojem dogodkov, se je odločila za protest pred mestno hišo z naslovom "Ne bomo dali Hajduka", ki je, kot kažejo medijska poročila, vendarle zalegel in omehčal trda politična srca. Za klub s kultnim statusom v Splitu in Dalmaciji bosta vendarle jamčila župan Splita ter njegova koalicija v mestnem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.