Šport > Nogomet
23 ogledov

Ibra: Šibkejša noga? Ni šibkejše noge!

Ibrahimović Bayer Leverkusen Paris Saint-Germain PSG Liga prvakov osmina finala EPA
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je v svojem slogu zabil dva od štirih golov PSG ob visoki zmagi v Leverkusnu, nato pa blestel tudi pred sedmo silo ...

Zlatan Ibrahimović je v že zares navdušujočo zbirko evrogolov v torek zvečer dodal še enega – raketo z roba kazenskega prostora, ki je v prvem polčasu tekme osmine finala proti Bayer Leverkusnu praktično že prinesla napredovanje Paris Saint-Germainu. PSG je na koncu slavil s 4:0.

"Odigrali smo dobro tekmo. Dobro smo začeli z golom Blaiseja (Matuidija), ko pa vodiš za en gol, je lažje. Bil je dober prvi polčas, tudi v drugem pa smo igrali svojo igro. Ko igraš dobro, veš, da boš imel možnost, zato moraš ostati zbran in zabiti," je po tekmi dejal Ibrahimović, ki je enega od redkih golov zabil z levo nogo.

"Nimam šibkejše noge!"

Na opazko novinarja v mešani coni, da je zabil s šibkejšo nogo, je ob odhajanju resno pogledal nazaj in zažugal: "Ni šibkejše noge!"

Zadovoljen s predstavo je bil tudi gostujoči strateg Laurent Blanc, ki s PSG predstavlja enega izmed tihih favoritov, morda celo za končno zmago.

"Nocoj smo našli svojo ekipno moč, kot bi šlo za začetek sezone," je za Canal Plus povedal nekdanji francoski selektor. "S prstom bi lahko kazali tudi na Bayerjevo šibkost, toda raje bi izpostavil nocojšnjo predstavo PSG. Igrali smo kot velika ekipa, tako individualno kot kolektivno. Ekipa je v zelo, zelo dobrem stanju v psihičnem smislu, rad pa bi čestital tudi tistim, ki so v igro prišli s klopi. Imam res veliko izbora pri sestavi začetne postave, vsi so motivirani in osredotočeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.