Šport > Nogomet
64 ogledov

Ibra vpisal nov rekord in se poslovil

Zlatan Ibrahimović, PSG, slovo
1/9
EPA
Zlatan Ibrahimović je v soboto odigral zadnjo domačo tekmo v dresu Paris Saint-Germaina. Pri zmagi proti Nantesu (4:0) je sodeloval z dvema zadetkoma za nov klubski rekord, 38 zadetkov v eni sezoni francoskega prvenstva.

Zlatan Ibrahimović, po materi hrvaškega, po očetu bosansko-hercegovskega rodu, je na tekmi zadnjega kroga francoskega prvenstva za francoske prvake zadel v 18. in 89. minuti. Z 38 goli je postavil nov mejnik v PSG v zgodovini ligue 1, za en gol je popravil dosežek Carlosa Bianchija (37), ki si ga je Argentinec lastil od 1977/78.

Kralj in legenda

Tekma na stadionu Park princev je bila prežeta z močnimi čustvi. Po desetih minutah obračuna so tekmo za nekaj trenutkov prekinili, da so se navijači, ki so do zadnjega sedeža napolnili tribune stadiona, slovitemu igralcu s številko 10 poklonili s stoječimi ovacijami. Ob koncu sta na igrišče v zelo dobro zrežirani poslovilni tekmi pritekla Ibrahimovićeva sinova, ki ju je vzel v naročje in odkorakal z igrišča. Sinova sta nosila dresa pariškega kluba z napisoma Kralj (King) in Legenda (Legend).

Letošnja sezona bo namreč dokončno zadnja v majici PSG. Ibrahimović se po štirih letih v Parizu poleti ne bo odločil za podaljšanje pogodbe. Odločitev o koncu pariške avanture je javnosti, svojim sledilcem, sporočil na petek 13. kar prek Twitterja in dodal: "Prišel sem kot kralj, odhajam kot legenda."

Štiriintridesetletni nogometaš bo za PSG igral še v finalu francoskega pokala 21. maja proti Marseillu. Kot kapetan Švedske bo zaigral tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji.

Šved ni sporočil, v katerem od klubov bo nadaljeval in bržkone tudi končal aktivno nogometno kariero, omenjata se Milan in Manchester United, še največ možnosti pa je, da ne bo več igral nogometa na stari celini, ampak se bo preselil čez lužo v severnoameriško elitno profesionalno nogometno ligo MLS. Zaigral naj bi za moštvo Los Angeles Galaxy, v majici katerega je ob koncu kariere zaigral tudi legendarni angleški igralec David Beckham.

"Brez Ibre bo težje"

Ibrahimović je v tej sezoni ekipo iz francoske prestolnice popeljal do četrtega zaporednega naslova prvaka. Skupaj je dosegel 154 golov na 179 uradnih tekmah. Nogometni zvezdnik bo tretjič dobil nagrado za najboljšega nogometaša v francoski ligi, kar je rekord. Z 38 zadetki na 31 ligaških tekmah je prepričljivo najboljši strelec francoskega prvenstva. Drugouvrščeni na razpredelnici napadalec Lyona Alexandre Lacazette je zbral 17 golov manj.

Predstavnik bogatih katarskih lastnikov moštva, predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi, je priljubljenemu Ibri že nemudoma v petek ponudil, da naj se po koncu nogometne poti vrne v Pariz, kot član uprave. Ob robu tekme se mu je še enkrat zahvalil: "Nikoli ne bomo pozabili, kaj si storil za nas." Spregovoril je tudi Ibrahimović: "V meni vrejo čustva. Danes je prav poseben dan po štirih letih, ki smo jih preživeli skupaj in osvojili veliko lovorik. Ta štiri leta bodo ostala v mojem srcu. Upam, da bo ekipa v prihodnje osvojila še veliko lovorik, čeprav bo brez Ibre težje, je pa mogoče."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.