Šport > Nogomet
52 ogledov

Ibraimi nogometaš leta v Makedoniji

agim ibraimi EPA
Makedonski nogometni reprezentant in član slovenskega državnega prvaka Maribora Agim Ibraimi je najboljši nogometaš leta 2012 v Makedoniji. Za seboj je pustil tudi Gorana Pandeva, ki si trenutno kruh služi pri italijanskemu prvoligašu Napoliju, in Nikolča Noveskega, kapetana nemškega Mainza, ki nastopa v 1. Bundesligi.

"Velika čast, ugledno priznanje za našega člana. Kdor postane prvo ime v svoji domovini, si zasluži posebno pozornost. Konkurenca je bila ostra, številni makedonski nogometaši uspešno igrajo v tujini, toda najboljši med njimi v letu 2012 je bil Agim Ibraimi," so svojemu varovancu čestitali na uradni spletni strani NK Maribor (www.nkmaribor.com).

"Po nizu pohval za predstave v klubski in reprezentančni majici je naš nogometaš s številko 10 dobil še uradno priznanje. Za njim je v izboru za najboljšega posameznika v makedonskem nogometu med drugimi ostal tudi Goran Pandev, ki vrsto let uspešno igra v Italiji. Ibraimi je nagrado prejel na četrtkovi slovesnosti v Skopju."

Ibraimi, nekdanji član Eskisehirsporja, Olimpije Ljubljane in Nafte Lendave, je v letošnji sezoni na 17 nastopih v vijoličasti majici dosegel pet zadetkov in bil standarden član ekipe, ki močno vodi v slovenskem prvenstvu, v Evropski ligi pa je dosegla rekordno bero točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.