Šport > Nogomet
14 ogledov

Ikerju nova zaušnica Moua: ostal bo doma

real madrid trening EPA
Ob povratku z reprezentančnega premora je glavna zgodba v Španiji prav gotovo odločitev vodstva Real Madrida, seveda na čelu s trenerjem Joséjem Mourinhom, da na sobotno gostovanje v Zaragozo ne vzame kapetana Ikerja Casillasa, ki že ima zeleno luč zdravnikov. "Nima še tekmovalne zelene luči," je bil jasen Mourinhov pomočnik Aitor Karanka.

Kapetan Real Madrida in španske nogometne reprezentance, Iker Casillas, se je pred kratkim vrnil po poškodbi prsta, ki jo je kmalu po novem letu staknil na tekmi z Valencio, toda "svetega Ikerja" ni med izbranci trenerja Joséja Mourinha za sobotno gostovanje belega baleta pri Zaragozi (ob 20.00).

Vse oči so bile seveda v Španiji uprte v portugalskega trenerja, potem ko je Casillasa pred meseci nekajkrat kontroverzno pustil na klopi, zdaj pa so mediji čakali na njegovo potezo ob povratku ikone kluba po poškodbi prsta. "Bo branil on ali Diego López?" so se spraševali. Mou jim je odgovoril s tem, da Casillasa sploh ni uvrstil v ekipo za tekmo.

"Zdravniška ekipa mu je dala zeleno luč pred tednom dni, ampak nima še tekmovalne zelene luči, da bi bil stoodstoten za tekme," je na petkovi novinarski konferenci dejal Mourinhov pomočnik Aitor Karanka. "Trenira dobro, kar je dobro za vse. Ko bo stoodstoten, bo lahko tudi igral, ker je za vratarje težje."

Adán in Jesús bolj "tekmovalna"

Mourinhova poteza je le še podžgala namigovanja v španskih medijih o neozdravljivem sporu med portugalsko-španskim dvojcem, sploh ker je s seboj v Zaragozo poleg nove številke ena Diega Lópeza vzel tudi prej drugega vratarja Antonia Adána in tretjega Jesúsa. Kako imata Adán in Jesús, ki kljub poškodbi Casillasa ob prihodu Lópeza seveda praktično nista igrala, v sebi več "tekmovalnosti" kot Casillas, se sprašujejo pri dnevniku AS.

"Po treh mesecih poškodbe je Marcelo prvi trening opravil 7. januarja in odpotoval v Pamplono čez štiri dni. Čez osem dni je igral proti Valencii kljub očitnem pomanjkanju fizične in tekmovalne pripravljenosti," dodajajo pri madridskem mediju. Zaragozin vratar Roberto naj bi branil kljub trem tednom premora zaradi poškodbe, dodajajo.

Abidal Alexis Sanchez Celta Vigo Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: Facebook Facebook
Karanka, ki je še pristavil, da bo o svoji prihodnosti odločal takrat, ko se bo o njej izjasnil njegov "šef" Mourinho, na direktno vprašanje o tem, če je boljši López ali Casillas, pa ni želel odgovoriti. "Naj to pove Silvino Louro, trener vratarjev," je dejal Karanka.

Abidal v ekipi za Vigo

Francoski branilec Éric Abidal se po presaditvi jeter, ki jo je prestal lanskega aprila, očitno končno vrača k igranju nogometa, potem ko ga je trener Tito Vilanova uvrstil v ekipo za sobotno tekmo proti Celti Vigo (ob 18.00). Vilanova po lastnem povratku po zdravljenju v New Yorku sicer ne bo vodil Kataloncev proti svoji nekdanji ekipi, saj se bo na klop vrnil na tekmi Lige prvakov proti Paris Saint-Germainu.

Abidal je zadnjo tekmo v dresu Barcelone odigral 26. februarja lani na gostovanju pri Atléticu Madridu"To je neverjetna sreča. Abi je spet v ekipi. Čestitke genij, zaslužiš si to," je prek Twitterja sporočil vodilni klub španske lige, ki ga bo v Vigu zadnjič pred povratkom Vilanove vodil njegov pomočnik Jordi Roura.

Slednji ne bo mogel računati na kaznovanega vratarja Víctorja Valdésa, poškodovane branilce Carlesa Puyola, Jordija Albo in Adriana ter vezista Xavija Hernándeza in Pedra Rodrígueza, ki sta se z reprezentančne akcije prav tako vrnila poškodovana. V Vigu bo na klopi tudi mladi talent iz Barcelonine B-ekipe, Gerard Deulofeu, napadalec, ki mu v Kataloniji napovedujejo veliko kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.