Šport > Nogomet
36 ogledov

Ilić iz Kazahstana na Japonsko

Slovenija Norveška kvalifikacije za SP 2014 Ilić Elyonoussi Reuters
Slovenija bo v japonskem nogometnem prvenstvu imela še enega predstavnika.

Po Nejcu Pečniku, ki je nedavno okrepil Omiyo Ardijo, in Zlatanu Ljubijankiću se bo klubu slednjega, Urawi Reds, pridružil še reprezentančni branilec Branko Ilić, poročajo japonski mediji in tudi uradna spletna stran japonskega prvoligaša.

"Vesel sem, da se bom na Japonskem pridružil velikemu klubu Urawi Reds. Dal bom vse od sebe, da ekipa zmaga na vsaki tekmi in da s tem vnesemo zadovoljstvo med navijače," spletna stran kluba navaja 32-letnega Ilića, ki je nazadnje nosil dres kazahstanske Astane. Ta je kot prvo kazahstansko moštvo igrala v Ligi prvakov, Ilić pa je igral na vseh šestih tekmah v skupini.

Pestra kariera

Ilić je za slovensko reprezentanco zbral 64 nastopov in en gol. V karieri je ob Astani igral še za Partizan, Hapoel Tel Aviv, Anorthosis, moskovsko Lokomotivo, Moskvo, Betis, Domžale in Olimpijo.

Urawo vodi srbski trener Mihajlo Petrović, ki je deloval tudi v Sloveniji, saj je bil med drugim strateg Olimpije, Primorja in Domžal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.