Šport > Nogomet
23 ogledov

Inter dobil prvi del finala pred finalom

1/22
Žurnal24 main
Milanski Inter je po zaostanku z 0:1 na koncu s 3:1 dobil prvi del polfinalnega obračuna Lige prvakov proti Barceloni in bo naslednji teden v katalonski prestolnici branil lepo prednost.

Inter je na svojem stadionu Giuseppe Meazza s 3:1 dobil prvo polfinalno srečanje proti Barceloni. Italijanski prvaki imajo tako pred povratno tekmo, ki bo naslednjo sredo v katalonski prestolnici, lepo prednost.

Barça udarila prva
Po začetnem otipavanju so v 19. minuti povedli gostje. Po levi strani je v domači kazenski prostor prodrl nekdanji nogometaš Interja Maxwell in v sredini lepo našel Pedra Rodrígueza, ta pa je žogo mimo nemočnega varatarja Júlia Césarja pospravil v mrežo. Barcelona je prišla do tako pomembnega zadetka v gosteh. Dobrih deset minut pozneje so se domači vrnili v igro. Po dveh zapravljenih priložnostih je Inter namreč izenačil, strelec pa je bil po lepi podaji Diega Milita Wesley Sneijder. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Domači dvakrat v polno
Drugi del so domači začeli z ekspresnim zadetkom in vodstvom v 48. minuti. Strelec je bil sinoči razigrani Brazilec Maicon. Nad tretjim golom črno-modrih pa visi precejšen vprašaj. Zadetek je padel v 61. minuti. Akcijo je po desni strani izpeljal nekdanji napadalec in prvi strelec Barcelone Samuel Eto'o, njegovo podajo je na drugi vratnici z glavo proti golu potisnil Sneijder, Diego Milito pa je žogo potisnil čez golovo črto. Počasen posnetek je pokazal, da je bil Argentinec v trenutku oddaje žoge za Barcelonino obrambo. Barça je v končnici domače stisnila na njihovo polovico, a golov ni bilo več.

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:


Inter : Barcelona 3:1 (1:1)
Sneijder (30), Maicon (48), Milito (61); Pedro (19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.