Šport > Nogomet
913 ogledov

Izbran Milaničev naslednik

Sergej Jakirović Profimedia
Vijoličasti so dobili novega prvega moža na klopi.

Novi športni direktor nogometnega prvoligaša Maribora Oliver Bogatinov je izbral naslednika Darka Milaniča, ki so ga odnesli slabi rezultati. Novi trener vijoličastih je tako postal 43-letni Sergej Jakirović, so objavili na klubski spletni strani.

Jakirović se je uveljavil kot hit-trener hrvaške lige na klopi moštva Gorica, ko je novinca v prvoligaški druščini popeljal do petega mesta in poskrbel tudi za napredek do tedaj manj uveljavljenih posameznikov. Na klopi Gorice je bil 616 dni, kot zanimivost velja izpostaviti, da je osvojil 39 od 54 možnih točk proti klubom iz velike četverice hrvaškega nogometa, so zapisali pri mariborskem klubu.

"Kot igralec je imel reprezentančne in izkušnje iz skupinskega dela evropskih tekmovanj, kot trener je premagoval boljša moštva od svojega, kar je za 'evropski' Maribor zelo pomembno. Z delavnostjo in energijo, ki jo izžareva na igrišču, pa verjamem, da bo moštvu dal nov zagon, ki ga ekipa v tem trenutku potrebuje," je o izboru dejal Bogatinov.

"Mislim, da bo iz vsakega posameznika znal izvleči le najboljše, kar je potrjeval na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice. V večurnih pogovorih je pokazal tudi poznavanje mariborskih posebnosti, kar ni presenečenje ob spoznanju, da je igral v Sloveniji in tukaj opravil tudi strokovno prakso med šolanjem za Uefino licenco," je o novem trenerju še dejal Bogatinov.

"To je zame velik korak naprej v kratki trenerski karieri, po odlično opravljeni nalogi z moštvom Gorice sem želel izziv, da se borim za trofeje, in prihajam v klub, ki mu je to v navadi. Maribor je najboljši klub v Sloveniji, ne zaradi statusa branilca naslova, ampak dolge zgodovine uspehov," pa je med drugim za klubsko spletno stran dejal Jakirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.