Šport > Nogomet
1619 ogledov

Je to največja napaka v karieri Sira Alexa Fergusona?

thierry henry arsenal EPA
Sloviti francoski napadalec je bil pred vrati Uniteda, a...

Po besedah nekdanjega šefa varnosti na Old Traffordu Neda Kellyja, ki je bil tudi osebni stražar legendarnega trenerja Alexa Fergusona, je bil Manchester United klub v katerega je želel prestopiti Thierry Henry po neuspešni epizodi pri Juventusu. "Saj je vseskozi pofu... poškodovan," naj bi bile besede, ki jih je sloviti Škot dejal ob zavrnitvi mladega Francoza.

Arsenal je nato kupil Henryja za 11 milijonov funtov, napadalec pa je v naslednjih osmih letih postal najboljši strelec v zgodovini topničarjev. V sezonah, ko je londonski klub prekinjl dominacijo rdečih vragov, je Henry na 376 tekmah v dresu Arsenala dosegel 228 zadetkov. Bil je tudi najpomembnejši član ekipe, ki je v sezoni 2003/04 angleško prvenstvo osvojila brez izgubljenega dvoboja.

Zdaj je Kelly spregovoril za beIN Sports: "Po koncu ene izmed tekem je v tunelu zazvonil moj telefon. Bil je starejši brat Erica Cantonaja Jean Marie, ki mi je dejal: 'Ned, povej Alexu, da se želi Thierry Henry pridružiti klubu'. To je bilo še pred njegovim prestopom v Arsenal, njegova prva izbira je bil Manchester United." 

lionel messi Kot dvajsetletnik Šport Messi: Oboževal sem ga, nisem si ga niti upal pogledati v obraz

"Odidem do šefa in rečem: 'Šef, pravkar sem po telefonu govoril z Jean-Mariejem Cantonajem, pravi, da si želi Henry priti v klub'. Odvrnil je: 'Ni šans, saj je vseskozi pofu... poškodovan'. Tako je Henry končal pri Arsenalu, vse ostalo je zgodovina," je pripoved zaključil Kelly.

Henry je pri najtrofejnejšem londonskem klubu združil moči s svojim nekdanjim trenerjem pri Monacu. Skupaj z Arsenom Wengerjem, ki je Henryju zamenjal položaj in ga postavil povsem v konico napada, sta osvojila dva naslova angleškega prvaka in dve lovoriki v FA pokalu.

Thierry Henry, Arsene Wenger | Avtor: Profimedia Profimedia

Arsenal je z obema Francozoma, enem na klopi, drugem na zelenici, leta 2006 nastopil tudi v finalu lige prvakov. Topničarji so z igralcem manj povedli z 1:0 proti Barceloni, a nato v drugem polčasu prejeli dva zadetka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.