Šport > Nogomet
20 ogledov

Juve ne gre le na pivo

Pizarro Pizzarro Pizzaro Bayern München Kaiserslautern DFB Pokal EPA
Liga prvakov. Na prvih tekmah četrtfinala obračun velikanov v Münchnu, PSG čaka na Barcelono.

Nogomet. Juventus se pred gostovanjem v Münchnu pri enem izmed treh izrazitih favoritov za končno zmago po besedah trenerja Antonia Conteja ne boji ničesar. Zakaj bi tudi se – Stara dama ni izgubila na že 18 zaporednih evropskih tekmah.

Tudi štirje goli niso dovolj

“Iskali bomo pomanjkljivosti in šibke točke zelo močne ekipe. Proučili jih bomo, kot bodo oni proučili nas. Zelo lepo je biti na tem tekmovanju. To so sanje, saj nam je Liga prvakov zadnja leta manjkala. Smo avtsajderji, oni so z Realom in Barcelono med favoriti. Ampak tukaj nismo kar tako, zaslužili smo si,” je pred tekmo na Allianz Areni dejal Conte. Italijanski strateg ni želel izdati, ali bo Mirko Vučinić po bolezni nared, zdi pa se, da bo okrepil sredino s Paulom Pogbajem.

Obe moštvi dominirata na domači sceni, a nihče tako kot Bayern, ki je konec tedna z devetimi goli povozil Hamburg, naslov pa si bo z rekordno prednostjo očitno pribojeval že ta konec tedna. O moči bavarske ekipe najbolje govori dejstvo, da bo lahko Claudio Pizarro, ki je konec tedna zabil štiri gole, vesel že, če bo danes na klopi.

“Res je malce nenavadno, da igralec zabije štiri gole, mi pa se pogovarjamo, ali bo igral,” je povedal Bayernov strateg Jupp Heynckes, z 220 goli tretji najboljši strelec v zgodovini Bundeslige. “Moramo pozabiti na soboto. Liga prvakov je drug standard. To bo drugačna tekma.”

Ob isti uri se bosta v Parizu pomerila PSG in Barcelona. Katalonce bo prvič po vrnitvi z zdravljenja čez lužo vodil trener Tito Vilanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.