Šport > Nogomet
27 ogledov

Uefa znižala kazen Ibri: proti Barçi na obeh tekmah

Ibrahimović Tagliavento Valencia Paris Saint Germain PSG Liga prvakov osmina fin EPA
Odbor za pritožbe Evropske nogometne zveze (Uefa) je v torek znižal kazen napadalcu Paris Saint-Germaina Zlatana Ibrahimoviću, zaradi česar bo popularni "Ibra" lahko odigral obe tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Barceloni. Švedski zvezdnik bi moral po prvotni kazni sicer izpustiti prvo tekmo v Parizu.

Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) so Zlatana Ibrahimovića kaznovali z dvema tekmama prepovedi igranja, potem ko je v osmini finala Lige prvakov v Valencii pohodil mehiškega vezista Andrésa Guardada in si prislužil direkten rdeči karton.

Napadalec Paris Saint-Germaina je podaljšano kazen dobil zaradi tega, ker naj bi Mehičana pohodil med prekinitvijo, a je ponovna analiza pokazala, da se je italijanski sodnik Paolo Tagliavento v poročilu po tekmi zmotil, saj se je Ibrahimović med igro boril za žogo.

Po spremenjeni odločitve Uefe, ki je uslišala uradno pritožbo PSG in Ibrahimoviću prepolovila kazen, bo švedski reprezentant lahko odigral obe tekmi z Barcelono v četrtfinalu, potem ko je eno tekmo kazni že odslužil med povratno tekmo osmine finala z Valencio.

Ibrahimović je katalonskega velikana zapustil po vsega eni sezoni igranja na Camp Nouu, kjer se ni ujel z zdaj že bivšim trenerjem Josepom Guardiolo in pred prihodom k PSG dve sezoni odigral za AC Milan. Kataloncce, v glavnem trenerja Guardiolo, si je nato močno privoščil v svoji uspešni avtobiografiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.