Šport > Nogomet
359 ogledov

Juventus ostal brez evropskih tekmovanj

Juventus Epa Juventus v sezoni 2023/24.
Poleg izključitve je velikana iz torina doletela še denarna kazen.

Italijanski nogometni velikan Juventus v sezoni 2023/24 ne bo igral v tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze Uefe. Ta je namreč klub iz Torina kaznovala zaradi kršenja pravil finančnega fair-playa in licenciranja ter mu ob prepovedi igranja v Konferenčni ligi naložila še visoko denarno kazen.

Odbor za finančni nadzor (CFCB) pri Uefi je že pred časom odprl preiskavo proti Juventusu in angleškemu velikanu Chelseaju, danes pa dokončno odločil, da bodo Torinčani ostali brez nastopa v Konferenčni ligi.

Juventus je po zapisu CFCB kršil pravila Uefe in se ob tem ni držal niti dogovora, ki sta ga klub in krovna evropska nogometna zveza sklenili avgusta lani.

Uefin odbor za finančni nadzor je poleg prepovedi nastopov v Evropi Juventusu naložil še 20 milijonov evrov finančne kazni, od tega je deset milijonov pogojne kazni, ki jo bo moral italijanski velikan plačati, če bo v finančnih letih 2023, 2024 ali 2025 vnovič kršil Uefina finančna pravila.

Tudi Chelsea je bil del preiskave CFCB in kršil tako pravila Uefe glede licenciranja kot finančnega fair-playa. Je pa londonski velikan po menjavi lastništva maja 2022 vselej aktivno sodeloval z Uefo glede nepravilnosti pri poslovanju med letoma 2012 in 2019. Chelsea in Uefa sta se posledično pogodila o plačilu 10 milijonov evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice