Šport > Nogomet
6333 ogledov

Odrekel se je polovici milijona evrov

Kevin Kampl EPA Kevin Kampl.
Najdražji slovenski nogometaš Kevin Kampl bo v ponedeljek prvič po prestopu iz Bayer Leverkusna treniral s svojimi novimi soigralci iz Leipziga, ki je zanj odštel 20 milijonov evrov.

Kot je izbrskal nemški Bild am Sonntag, se je v Nemčiji rojeni Štajerec Kevin Kampl odrekel delu svoje letne plače, da bi lahko zaigral v ambicioznem saškem klubu.

V Solingenu rojeni Kampl, ki bo 9. oktobra dopolnil 27 let, se je prostovoljno odrekel kar precejšnjemu delu svoje letne plače v višini pol milijona evrov, da bi lahko zaigral za klub, ki bo jeseni premierno zaigral v skupinskem delu Lige prvakov. Tako na leto ne bo zaslužil 3,5 milijona evrov, ampak tri milijone evrov. Kampl je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.

tim matavž Kvalifikacije Šport Slovenija v nezavidljivem položaju, možnosti vse manj

Ambiciozni RB Leipzig je v prejšnji sezoni navdušil v nemškem prvenstvu, kjer je zaostal le za Bayernom in zasedel drugo mesto. Tako bo letos igral v skupinskem delu Lige prvakov, njegovi nasprotniki so AS Monaco, Porto in Bešiktaš.

Kampl se je na vsak način želel pridružiti kolektivu iz Leipziga. "Hočem igrati. In nogomet v Leipzigu je tisti, ki izpolnjuje moje sposobnosti," je po podpisu pogodbe dejal Kampl.

Kevin Kampl Kevin Kampl Šport Kevin Kampl v Leipzig za 20 milijonov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.