Šport > Nogomet
6347 ogledov

Kaos v Kataloniji! Nogometaši Barçe panično bežali v tunel

Epa
Slavje španskih prvakov po osvojitvi 27. zvezdice se je hitro sprevrglo v kaos.

Grozljivi prizori so zaznamovali dogajanje po koncu ligaškega srečanja na stadionu RCDE, kjer je Barcelona v tekmi 34. kroga prepričljivo premagala mestnega rivala Espanyol (4:2) in si s tem predčasno zagotovila 27. naslov državnega prvaka.

Štiri kroge pred koncem imajo Katalonci na lestvici neulovljivih 14 točk prednosti pred Real Madridom.

Barcelona je po samo 20 minutah igre vodila z dvema goloma, potem ko sta se med strelce vpisala Robert Lewandoski in Alejandro Balde. Poljski napadalec je v 40. minuti povišal na 3:0, kmalu po nadaljevanju igre v drugem polčasu pa je mrežo Espanyola zatresel še Jules Kounde (53.).

Poraz domačega moštva sta uspela omiliti Javi Puado v 73. oziroma Joselu v 92. minuti, s čimer je slednji postavil končni izid obračuna.

Barcelona je osvojila 27. naslov državnega prvaka in prvega po sezoni 2018/2019. Več ligaških lovorik je doslej zbral samo Real Madrid (35).

Novopečeni španski prvaki so po koncu tekme poplesavali na zelenici in se veselili težko prigaranega uspeha, a se je njihovo rajanje na sredini igrišča kmalu sprevrglo v kaos in boj za preživetje.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na zelenico so namreč vdrli razjarjeni navijači Espanyola in se zapodili v gostujoče igralce, ki so se pognali v beg in zavetje poiskali v tunelu.

Med prerivanjem ob vhodu v tunel, kjer sta se napadalcem odločno zoperstavila Sergio Busquets in Marcos Alonso, je prišlo do burne izmenjave med nogometaši, policisti in domačimi navijači.

Naposled je varnostnikom in policistom uspelo vzpostaviti red, v incidentu pa na srečo ni bilo poškodovanih, in to kljub napadu s stolom, ki ga je na zelenico prinesel nek privrženec domačega moštva.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bil zelo čustven trenutek. Težko bi se bilo upreti slavju po tolikih mesecih trdega dela. Nismo slavili zato, ker smo gostovali pri Espanyolu," je zatrdil trener gostujočega moštva Xavi in dodal, da navijaškega napada ni videl, saj se je že pred tem odpravil proti slačilnici, kar je svetoval tudi svojim varovancem.

"Rekel sem jim, naj mi sledijo, ker se mi je zdelo, da je bilo dovolj. Normalno je slaviti takšen uspeh, vendar nismo igrali doma in čas je bil, da se umaknemo."

 | Avtor: Epa Epa

Navijači Espanyola so bili besni iz dveh razlogov. Prvi je bil ta, da so se s porazom še približali izpadu v nižjeligaško tekmovanje, drugi pa, da se je mestni rival naslova državnega prvaka veselil na njihovem terenu.

Busquets & Alonso confronting Espanyol ultras in the tunnel
by u/cinematicallystupid in soccer

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • SlavkoKrizman 15:32 15.maj 2023.

    Kvazi navijači...

  • Avatar Leon
    Leon 14:32 15.maj 2023.

    Špancem,Grkom, Holandcem in Balkancem prepovedati tekmovanje Ligi prvakov in EU ligi .