Šport > Nogomet
1651 ogledov

Katanec svojo izbrano vrsto popeljal v izločilne boje

Srečko Katanec Profimedia
Katančev Uzbekistan v osmino finala azijskega prvenstva.

Na azijskem nogometnem prvenstvu v Katarju bodo danes zadnji, tretji krog skupinskega dela odigrali v skupinah B in C. Reprezentance v skupini B so svoje delo že opravile. Avstralija, ki si je že pred današnjo tekmo zagotovila osmino finala, je z Uzbekistanom slovenskega selektorja Srečka Katanca remizirala 1:1. S tem je napredoval tudi Uzbekistan.

Avstralci so s sedmimi točkami končali na vrhu skupine B, Katančev Uzbekistan pa je po današnjem remiju zbral pet točk. Na drugi tekmi je Sirija z 1:0 premagal odpisano Indijo (0 točk) in je na tretjem mestu pri štirih točkah. Sirija se je sicer v osmino finala prebila kot ena izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip.

Avstralci so povedli ob koncu prvega polčasa ko je najstrožjo kazen izkoristil Martin Boyle. Točko Katančevim varovancem je v 78. minuti priigral Azizbek Turgunbojev.

Srečko Katanec | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Sirijo je odločilni gol na dvoboju z Indijo v 76. minuti dosegel Omar Kharbin.

V skupini C je bil že pred tem med 16 najboljših uvrščen Iran, ki ga je tokrat čakala tekma z Združenimi arabskimi emirati. Iranci so zmagali z 2:1, potem ko je dvakrat zadel Mehdi Taremi (26., 65.). Pri ZAE so v 64. minuti zapravili najstrožjo kazen, v sodniškem dodatku pa le kozmetično popravili izid, a je bil ta popravek odločilen za končno drugo mesto.

Palestina je namreč proti Hongkongu na drugem obračunu skupine slavila s 3:0, a bila ob točkovnem izenačenju vseeno slabša od ZAE po danih in prejetih zadetkih. Kljub vsemu se je kot ena najboljših tretjeuvrščenih prebila med 16.

V osmini finala so tako že Avstralija, Uzbekistan, Katar, Iran, Irak, Savdska Arabija, Tadžikistan, Sirija, Združeni arabski emirati in Palestina.

V izločilne boje se sicer uvrstijo prvo- in drugouvrščene ekipe iz šestih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice