Šport > Nogomet
16 ogledov

Kek sedel na klop Al Ittihada

Matjaž Kek Saša Despot
Matjaž Kek po odhodu s klopi slovenske nogometne reprezentance ni prav dolgo užival v brezdelju. V ponedeljek je podpisal pogodbo s savdskoarabskim klubom Al Ittihad.

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v ponedeljek podpisal pogodbo s savdskoarabskim klubom Al Ittihad, poroča klubska spletna stran. Kek se že nekaj časa mudi v Savdski Arabiji, sedaj pa je s klubom uradno sklenil sodelovanje. Kek naj bi podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dve leti, vredno pol milijona dolarjev.

Al Ittihad je doslej osvojil osem naslovov prvaka, šestkrat je slavil v kraljevem pokalu in dvakrat v azijski Ligi prvakov. V prvenstvu klubu iz Džede trenutno ne kaže preveč dobro, saj so šele na petem mestu prvenstvene lestvice, za vodilnim Al Shababom pa zaostaja za 13 točk.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) in Kek sta se oktobra na obojestransko željo dogovorila o predčasni razvezi pogodbe. Kek je postal slovenski selektor 5. januarja 2007, z reprezentanco je nastopil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010, kjer je dosegla zgodovinski uspeh. Slovenska vrsta pa je bila letos v boju za nastop na Euru 2012 neuspešna, kar je bil verjetno eden izmed razlogov za konec sodelovanja z NZS.

Petdesetletni Mariborčan je bil na selektorskem stolčku skoraj pet let, nasledil pa je legendarnega nekdanjega nogometaša Braneta Oblaka. Kekova pogodba z NZS bi se sicer iztekla 30. novembra, vendar pa je Slovenijo na prijateljski tekmi 15. novembra v Ljubljani proti ZDA že vodil novi selektor Slaviša Stojanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.