Šport > Nogomet
4296 ogledov

Maribor posodil drese gostom v Ljudskem vrtu

NK Maribor
Maribor je v 13. krogu Prve Lige TS premagal Ankaran Hrvatini (1:0) in se Olimpiji približal na dve točki razlike. Gostje so v Ljudskem vrtu igrali s sposojenimi dresi.

Aktualni državni prvaki so po pričakovanju osvojili tri točke, čeprav s svojo igro še zdaleč niso prepričali. Proti zadnjemu moštvu med prvoligaši so imeli veliko težav. Premoč jim ni prinesla hitrega zadetka. Gostujoče moštvo se je povsem usmerilo na branjenje lastne mreže. Domače napadalce je čakala zgoščena obramba Ankarana, ki je pustila malo prostora za akcije in strele proti njenim vratom. Maribor je igral prvič po visokem porazu proti Liverpoolu.

"Popolna premoč. Zahtevna tekma. Zakaj zahtevna? Poglejte, kje je stal nasprotnik in nabijal žogo na našo polovico. Celo tekmo smo dominirali in ustvarjali priložnosti. Osvojili smo tri točke. Zanimivo je gledati, kako nasprotniki igrajo z nami. Vsi se pripravijo na enak način. To dokazuje, da nas spoštujejo. Zaslužena zmaga, ki bi morala biti višja."

Darko Milanič za Kanal A

Ankarančani so že ob prihodu v štajersko prestolnico doživeli neprijetno presenečenje. Glavni sodnik Vojko Goričan je namreč pred začetkom tekme zahteval menjavo dresov, saj so bili gostujoči nogometaši preveč podobni domačim. Ker Ankaran s seboj ni prinesel rezervnih dresov, so jim na pomoč priskočili Mariborčani in nesebično posodili svojo opremo.

Jasmin Mešanović je v deveti minuti z roba kazenskega prostora neoviran sprožil po tleh po sredini gola, tam pa je Primož Bužan brez težav ukrotil žogo. V 21. minuti se je v protinapadu znašel Bradley Meledje, toda ustavil ga je Jean Claude Billong. V 28. minuti je spet poskusil Mešanović. Tokrat je streljal z leve strani, Bužan pa je žogo preusmeril v kot. Tri minute pozneje je Mešanović po podaji Marcosa Tavaresa poskusil še z glavo, a tudi tokrat je Bužan poslal v kot.

V 40. minuti pa je Mešanović vendarle zadel. Gostje so na svoji polovici izgubili žogo, do nje je prišel Dare Vršič, ki je podal Mešanoviću. Napadalec Mariborčanov je z roba kazenskega prostora, nekoliko z desne strani, zadel levi spodnji kot gostujočih vrat.

Tudi v drugem polčasu so maloštevilni gledalci, ki so se odločili spremljati ta dvoboj, videli podobno igro. Žoga je bila večji del v posesti domačih, ki so neuspešno lovili drugi zadetek. V 76. minuti je vratnica rešila gostujoče moštvo. Tavares je podal Damjanu Boharju, ki je z leve strani stekel v kazenski prostor. Bužan je že bil premagan, vendar je žoga zadela levo vratnico.

Ob koncu tekme so se gostje le opogumili in celo zagrozili. V 80. minuti se je Vinko Cerovec odločil za strel, žoga pa je zletela čez gol. Za podoben strel se je v 87. minuti odločil Gal Primc. Njegov poskus je prav tako končal prek vrat. V sodniškem dodatku je iz protinapada poskusil Dino Hotić, njegov strel z leve strani pa je končal tik mimo vratnice.

Kidričani do preobrata v 93. minuti

Nogometaši Celja so izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2 (1:0). Prvi polčas so dobili Celjani z golom Filipa Dangubića. Ta je svoj četrti zadetek v sezoni dosegel v 22. minuti po izvrstni podaji Luke Žinka za Aluminijevo obrambo. Dangubić je bil sicer med bolj razpoloženimi na igrišču, v 29. minuti je pobegnil gostujočim branilcem, nato pa žogo z roba kazenskega prostora poslal le malo mimo gola. Tri minute zatem so Celjani prek Elvedina Džinića, ki je sprožil od daleč, dosegli še en zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja Dangubića razveljavljen.

Aluminij Celje | Avtor: Profimedia Profimedia
Gosti so bili manj konkretni, a vseeno imeli eno izjemno priložnost. V 18. minuti je namreč Žiga Škoflek neoviran streljal z 20 metrov, toda zatresel je vratnico. Tik pred koncem polčasa je s približno 20 metrov poskusil še Francesco Tahiraj, celjski vratar Metod Jurhar pa z njegovim strelom ni imel veliko dela.

V drugem polčasu gledalci dolgo časa niso videli kakšne posebej nevarne akcije enih in drugih, v 67. minuti pa je Matic Vrbanec dobro izvedel prosti strel s približno 20 metrov malce z desne strani, a je zadel le zunanji del mreže celjskih vrat. V 74. minuti je na drugi strani tik pred vrati do žoge prišel Džinić, a jo z volejem poslal čez gol.

V 78. minuti so imeli gosti novo lepo priložnost, ko je pred gol pritekel Škoflek, toda tudi on je ob Tadeju Vidmajerju žogo poslal čez vrata. Dve minuti pozneje pa je sodnik Asmir Sagrković dosodil najstrožjo kazen za Aluminij, potem ko je žoga po podaji Tahiraja z leve strani v roko zadela Denija Štrausa. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Vrbanec, ki je tako zadel tretjič v sezoni. Za popoln preobrat pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskrbel rezervist Anton Rogina, ki je po podaji Ibrahima Mensaha zadel z roba kazenskega prostora.

Domžalčani z zmago prehiteli Rudar

Novogoričani so tekmo dobro odprli in povedli že v šesti minuti, ko je z močnim strelom z dobrih 20 metrov - pred tem se je otresel Zenija Husmanija - zadel Kyrian Nwabueze. Slednji je tako zadel še na tretji tekmi zapovrstjo.

Gosti so prvič zagrozili v deveti minuti, ko je povratnik v ekipo Andraž Kirm prišel do strela z roba kazenskega prostora, a slabo zadel žogo. Bolj nevaren je bil Nermin Hodžić v 16. minuti, ko je prav tako z roba kazenskega prostora merila malce premalo natančno.

V 25. in 28. minuti so imeli domači prek Dejana Žigona in Nwabuezeja še dve priložnosti, a obakrat domžalski vratar Dejan Milić ni imel nobenih težav. V 36. minuti pa so Domžalčani izenačili, potem ko je Jure Balkovec z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je bil neoviran Marko Alvir, ki je zadel z glavo. Za Balkovca je bila to četrta podaja v sezoni.

V uvodu drugega polčasa je najprej poskusil Amedej Vetrih od daleč, toda žogo poslal mimo gola. V 55. minuti pa so izbranci Simona Rožmana povedli. Balkovec, ki je zbral peto podajo, s katero je na lestvici asistentov na drugem mestu skupaj z Jasminom Mešanovićem (Maribor) in Ricardom Alvesom (Olimpija), je podal z leve strani pred domači gol, tam pa je z glavo zadel Senijad Ibričić. To je bil zanj četrti gol v sezoni.

V 68. minuti se je izkazal Sorčan z dvema obrambama po strelu Vetriha, minuto zatem pa so gosti povedli s 3:1. Po novi podaji z leve strani, tokrat Ibričićevi, je znova z glavo zadel Alvir. Zanj je bil to drugi gol na tekmi in drugi v sezoni. Do konca tekme ekipama ni več uspelo resneje ogroziti vrat, tako da so se Domžalčani veselili pete zmage v sezoni.

Prva Liga TS, 13. krog:

Celje - Aluminij 1:2 (1:0)
Gorica - Domžale 1:3 (1:1)
Maribor - Ankaran Hrvatini 1:0 (1:0)

LESTVICA:
1. Olimpija 33
2. Maribor 31
3. Domžale 19
4. Rudar Velenje 19 (-1)
5. Gorica 19
6. Krško 15 (-1)
7. Aluminij 13
8. Celje 12
9. Triglav Kranj 8
10. Ankaran Hrvatini 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice