Šport > Nogomet
21 ogledov

Ko CR7 ne zadeva, Real ne zmaguje

cristiano ronaldo Reuters
Cristiano Ronaldo je zagotovo eden ključnih mož madridskega Reala. Kako pomemben je njegov prispevek pa priča podatek, da španski prvak točke izgublja predvsem na tekmah, kjer portugalski zvezdnik ne zatrese mreže nasprotnika.

Real Madrid je lani prepričljivo osvojil špansko ligo. Z doseženimi 100 točkami so postavili nov rekord, 14 točk (popoln izkupiček bi znašal 114) pa so oddali z dvema porazoma in štirimi neodločenimi izidi. Zanimivo je predvsem to, da so kar 12 točk izgubili na tekmah, na katerih Cristiano Ronaldo ni zadel.

Cristiano Ronaldo | Avtor: FameFlynet FameFlynet
Letošnjo sezono je beli balet začel neprepričljivo. V obračunu z Barcelono so uspeli osvojiti španski superpokal, medtem ko so v ligaškem tekmovanju v prvih dveh kolih oddali že pet točk. Verjetno ste uganili, da Ronaldo na obeh tekmah ni zatresel mreže nasprotnika.

Madridčani so v prvih dveh tekmah proti vratom nasprotnika sprožili 39 strelov (14 v okvir vrat). Ronaldo jih je prispeval 11 (3 v okvir vrat).  Portugalec je 148 tekmah za Real zabil 148 golov. Z dvema zadetkoma proti Barceloni v tekmah španskega superpokala je katalonski klub postal njegova najljubša žrtev, saj je proti ligaškim viceprvakom dosegel že osem golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.