Šport > Nogomet
51 ogledov

Ko ponudiš 85 milijonov, a te zavrnejo

jose mourinho EPA
Pri Manchester Unitedu so znova pripravljeni odšteti ogromno vsoto za francoskega najstnika.

Osemnajstletni Kylian Mbappé je v tej sezoni prepričal številne velikane, kot prvi pa so zelo resno ponudbo na naslov Monaca očitno poslali veljaki Manchester Uniteda. Po pisanju angleških medijev so rdeči vragi za nakum mladega napadalca namenili 72 milijonov funtov (85 milijonov evrov), a so jih pri klubu iz kneževine hitro zavrnili in ceno nastavili na 100 milijonov funtov (117 milijonov evrov).

S to vsoto bi mladenič postal najdražji igralec na svetu, trenutno ta naslov drži njegov rojak Paul Pogba, ki ga je United lani nabavil pri Juventusu. Slednjemu se odsotnost vezista očitno pretirano ne pozna, klub iz Old Trafforda pa se bori le za uvrstitev v ligo prvakov za naslednjo sezono. Večino vsote ob Francozovi prodaji so pri stari dami sicer namenili za nakup Argentinca Gonzala Higuaína, ki je sinoči Monacu zabil dva zadetka.

Jose Mourinho si je za glavni cilj prestopnega roka izbral nakup Mbappéja, a si pri najverjetneje novem francoskem prvaku mladeniča želijo zadržati še vsaj eno sezono.Pri klubu naj bi računali, da si bo najstnik v letu dni še dvignil ceno, nato pa odšel za okoli 125 milijonov funtov (147,5 milijonov evrov). Mladi Francoz naj bi si najbolj želel selitve k madridskemu Realu, kjer je trener njegov idol Zinedine Zidane.

United se sicer zanima tudi za Atleticovega Antoina Griezmanna, saj se napadalci rdečih vragov v tej sezoni niso izkazali. Izjema je Zlatan Ibrahimović, ki je zabil 28 golov v vseh tekmovanjih, a bo zaradi poškodbe kolena zdaj dlje časa odsoten. Drugi strelec angleškega velikana je vezist Juan Mata s šestimi zadetki.

Mourinhove želje naj bi bili še Radja Nainggolan iz Rome, Realov Toni Kroos in Mbappéjeva soigralca pri Monacu Fabinho in Tiemoué Bakayoko. Slednji naj bi bil sicer blizu prestopa k Chelseaju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.