Šport > Nogomet
141 ogledov

Konec 40 let dolgega čakanja nogometnega velikana!

Athletic Bilbao Profimedia
Athletic Bilbao po enajstmetrovkah prekinil 40 let dolgo čakanje na novo lovoriko.

Nogometaši Athletic Bilbaa so zmagovalci španskega pokala Copa del Rey. Sinoči so po streljanju enajstmetrovk premagali Mallorco, potem ko so se redni del in podaljška končali z 1:1, ter končali 40-letno čakanje na pokalno lovoriko. Baski so tako osvojili 24. pokalni naslov v svoji zgodovini, več jih imajo le nogometaši Barcelone (31).

Na stadionu La Cartuja v Sevilli je Mallorca z zadetkom Danija Rodrigueza prva povedla v 21. minuti. Kmalu po glavnem odmoru je na 1:1 izenačil Oihan Sancet, izid pa se do izvajanja kazenskih strelov ni več spremenil.

Athletic Bilbao | Avtor: Profimedia Profimedia

V teh so nogometaši Athletica slavili s 4:2. Vratar Baskov Julen Agirrezabala je ubranil strel Manuju Morlanesu, Nemanja Radonjić pa je streljal čez prečko, medtem ko je Atlethic zadel vse štiri strele.

Varovanci Ernesta Valverdeja so na poti do naslova izločili tako Barcelono kot Atletico Madrid, Athletic pa se je razveselil prve večje lovorike po dvojčku državnega in pokalnega naslova v letu 1984.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice