Šport > Nogomet
141 ogledov

Slovo legendarnega Argentinca

Gonzalo Higuain Reševalni pas/Twitter
Gonzalo Higuain je odigral svojo poslednjo tekmo.

Argentinski nogometni napadalec Gonzalo Higuain je ponoči pri 34 letih odigral svojo zadnjo tekmo v poklicni karieri. Z Interjem iz Miamija je izgubil v končnici severnoameriške lige MLS proti New York Cityju z 0:3 ter se v solzah poslovil od igranja nogometa.

"Moje sanje so končane. Počutil sem se, kot da se končuje to, kar sem najbolj ljubil. To je predstavljalo polovico mojega življenja, 17 let in pol. Po glavi so mi švigale podobe iz celotne kariere, dela, doživetij. Odhajam presrečen, ker sem vse do danes dal vse. Sanje so končane, začenja se novo življenje," je Higuain po tekmi odprl srce pred novinarji.

Higuain je že pred dnevi najavil konec kariere, ki jo je začel v River Platu, potem pa je nase opozarjal tudi v dresih Reala Madrida, Napolija in Juventusa, leta 2020 pa je prestopil v Miami. Vmes je bil nekaj časa posojen tudi Milanu in Chelseaju.

"El Pipita" je slovel po svoji moči, odličnem gibanju v prostoru ter nosu za zadetke, zaradi katerega je veljal za enega najbolj smrtonosnih strelcev na svetu. V karieri je dosegel več kot 300 golov v klubih in 31 v reprezentanci. V sezoni 2015/16 je v Serie A dosegel kar 36 zadetkov na 35 tekmah, s čimer je izenačil 87 let star rekord Gina Rossettija.

Z Madridčani je osvojil tri naslove državnega prvaka, en španski pokal ter dva superpokala, z Napolijem italijanski pokal in superpokal, prav tako je bil trikrat državni prvak s Torinčani, s katerimi je osvojil še dva pokala. S Chelseajem je prišel do svoje edine evropske lovorike, ko je osvojil evropsko ligo.

Za Argentino je nastopil na treh svetovnih prvenstvih ter zanjo na 75 nastopih dosegel 31 zadetkov. Bil je član prve postave, ko je Argentina leta 2014 igrala v finalu svetovnega prvenstva proti Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice