Šport > Nogomet
53 ogledov

Kostić prvič skrčil seznam

Miloš Kostič je s svojimi varovanci na uvodnem srečanju proti Ukrajincem pustil Saša Despot
Selektor slovenske nogometne reprezentance do 17 leta starosti Miloš Kostić je nekaj dni pred začetkom domačega evropskega prvenstva svoj seznam skrčil za dve imeni.

Evropsko prvenstvo do 17 let v Sloveniji je pred vrati. Medtem ko stadioni že dobivajo končno podobo, so obetavni slovenski nogometaši zapustili pripravljalno bazo v Moravcih in se bodo po dnevu premora v soboto ponovno zbrali v Mariboru. Ob tem je slovenski selektor Miloš Kostić seznam 22 igralcev skrčil na 20.

Slovenija se bo slovenskim ljubiteljem nogometa na domačem prvenstvu prvič predstavila 4. maja v Mariboru, ko se bo ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomerila z Nizozemsko. Do dvoboja z branilci naslova pa selektorja Slovenije čaka še kar nekaj neprespanih noči.

Kostić je s seznama 22 igralcev prečrtal tri imena, dodal pa novo moč. Zahvalil se je nogometašu Olimpije Kristijanu Šipku, vratarju Brava Benjaminu Mesiču in branilcu Kopra Janu Andrejašiču, med dvajseterico pa ob Zabretu na vratarsko mesto vpoklical še vratarja Kopra, Zokija Cvetkoviča.

Do začetka EP se bo Kostić odpovedal še dvema igralcema, saj bo v skladu s pravili tekmovanja na tekmo z Nizozemsko lahko prijavil le osemnajsterico.

Seznam slovenskih nogometašev:

Vratarja: Gregor Zabret (Domžale) in Zoki Cvetkovič (Koper);

Branilci: Simon Hvastija, Haris Heljezovič (oba Bravo), Emir Dautovič, Damjan Vukliševič (oba Maribor), Dino Paljušič (Zagreb) in Tilen Klemenčič (Triglav);

Zvezni igralci:
Sven Dodlek, Petar Stojanovič, Daniel Vujčič, Dino Hotič (vsi Maribor), Domen Črnigoj (Koper), Bine Kavčič (Hit Gorica) in Domen Rupnik (Interblock);

Napadalci:
Bian Paul Šauperl, Luka Zahovič (oba Maribor), Maks Barišič (Koper), Roy Rudonja (Sheffield Wednesday) in Tobias Mencigar (Domžale).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.