Šport > Nogomet
304 ogledov

Krško brez licence za Prvo ligo TS

stadion Matija Gubec Krško Stadion Matija Gubec v Krškem.
Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje klubov je objavila rezultate licenčnega postopka za klube v najmočnejši slovenski ligi.

Na prvi stopnji je bilo uspešnih devet prvoligašev, osem klubov pa si je zagotovilo tudi licenco za nastopanje v evropskih pokalih, so sporočili z NZS.

Mitja Lotrič NK Celje Prva liga TS Šport Olimpija padla v Celju, Gorico odrešil podaljšek, Rudar pokopal Krško

Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2019/20 je pravočasno vložilo vseh deset klubov v elitni slovenski ligi. Za pridobitev mednarodne UEFA licence nista zaprosila NK Triglav Kranj in NK Krško.

Komisija za licenciranje je po pregledu dokumentacije ugodila vsem zahtevam Aluminija, Celja, Domžal, Gorice, Maribora, Mure, Olimpije in velenjskega Rudarja, omenjeni klubi bodo torej v sezoni 2019/20 lahko tekmovali v PLTS in v evropskih tekmovanjih, če bodo izpolnili tekmovanlne pogoje.

Kranjski Triglav je dobil licenco za PLTS (za mednarodno licenco niti ni zaprosil), medtem pa je bila zavrnjena vloga Krškega.

Odločitev licenčne komisije je prvostopenjska, pričakovati gre nadaljnje postopke.

maribor Prva Liga Šport Maribor z nekaj sreče do osmega remija v sezoni
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.